New E4OD no OD - Ford Powerstroke Diesel Forum
BD Diesel Performance BD Diesel Performance

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-15-2010, 05:38 PM
Member
 

Join Date: Mar 2010
Location: Glendale
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
New E4OD no OD

Just put in a BD trans and converter in my 7.3 idi. She shift solid and runs great. However it is only going into OD about 5% of the time oon the freeway then the OD light blinks and its off. The TPS (FILP) is perfect. Any other ideas? It seems as if its a control issue. What other sensors correspond?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-15-2010, 06:16 PM
Rangers Lead The Way!
 

Join Date: Nov 2009
Location: Grampian PA / West Palm Beach FL
Posts: 11,580
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 11 Posts
Feedback Score: 2 reviews
bad solenoid pack
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-15-2010, 09:19 PM
Member
 

Join Date: Mar 2010
Location: Glendale
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by kanuck15 View Post
bad solenoid pack
Should be brand new and dyno tested. What else can I rule out wiring wise before I jump to intervals?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-15-2010, 09:39 PM
Rangers Lead The Way!
 

Join Date: Nov 2009
Location: Grampian PA / West Palm Beach FL
Posts: 11,580
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 11 Posts
Feedback Score: 2 reviews
wiring, vehicle speed sensor, wiring harnes, pcm
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-17-2010, 08:44 PM
Member
 

Join Date: Mar 2010
Location: Glendale
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by kanuck15 View Post
wiring, vehicle speed sensor, wiring harnes, pcm
The wiring seems to be fine no shorts or bad connections. Is there a voltage page I can see or a diagram of the transmission wiring? VSS seems to be working the spedo is working.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors