Road Thump - Ford Powerstroke Diesel Forum
Australia G'day mates!

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 02-06-2009, 09:57 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Road Thump

I have owned since new a 1999 F250 7.3L Turbo Crew Cab short box 4X4 done 70,000 miles. I have noticed developing for some time a thumping noise coming from under the vehicle when driving on rough road, usually happens when I hit a pot hole or rough surface, it is like there is no cushioning or damping between the body and the Chassis. Could those round rubber things that look lke a small donut that sit between the floor and the Chassis where the Body is bolted to the Chassis need replacing. Any input appreciated. I have recently fitted new front shock absorbers so that rules them out as being the problem.
Ossie Eric
Ossie Eric is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-25-2009, 06:14 AM
Banned
 
Join Date: Sep 2008
Location: VA Beach/Kuwaitistanville
Posts: 1,960
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Rockstar Edition Send a message via Yahoo to Rockstar Edition
this is an old old thread but your leaf springs bushings are bad....happened on my truck

Chad
Rockstar Edition is offline  
post #3 of 4 Old 11-25-2009, 06:50 AM
Compression Ignition Addict
 
Hoytster's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Cornwall, PA
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Thanks: 9
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does it feel like the clunk comes from and outside wheel or right underneath your feet? If it's right underneath your feet, it's most likely the sway bar end link bushings. You have to buy the whole endlink since the bushings are not replaceable.

EDIT: Wow, from february. I'm a little behind

2011 6.7 Crew Cab 4x4
Hoytster is offline  
post #4 of 4 Old 11-25-2009, 04:29 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks Chad and Hoyster,
I have packed out the Bushes where the sway bar bolts on, they were sloppy, that has helped the problem but not completely. I will check the front spring bushes and replace if look worn, the sway bar end link bushes still seem ok.
Thanks again
Eric
Ossie Eric is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome