Chip = No Start - Ford Powerstroke Diesel Forum
99-03 Ford Excursion Forum This forum is for topics relating to the Ford Excursion only.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-29-2008, 05:40 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2008
Location: Austin Texas
Posts: 392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Chip = No Start

I have a TS 6 pos custom flashed chip that just wont take to my comp. I got a second key cut and programmed, and did the whole theft light dance like i'm supposed to. whats up? my Ex is already flashed with a superchip program, would i need to get it flashed to stock before using my TS chip? Any help is much appreciated
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-29-2008, 05:41 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2006
Location: Scituate, Massachusetts
Posts: 1,395
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
who's custom tunes are on it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-29-2008, 05:43 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2008
Location: Austin Texas
Posts: 392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck Source Diesel from San Antonio, I've driven a truck with the tunes and love em, actually at a buddies house now that has the same chip/tunes in his F250. Link to their website in my sig
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-29-2008, 05:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2008
Location: Austin Texas
Posts: 392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
is that a problem associated with bad chips? cuz i can send it back to em and have em check it out
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-29-2008, 05:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2006
Location: Scituate, Massachusetts
Posts: 1,395
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
did you have the chip on the truck before without problems, or is this the first time the chip has been on the truck and it simply wont work?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-29-2008, 05:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2008
Location: Austin Texas
Posts: 392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
first time. if i put the chip in the EX, it wont take...even with the PATS key dance. If i take the chip out - vroom fires right up
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-29-2008, 06:01 PM
Banned
 

Join Date: Nov 2007
Location: Los Gatos CA
Posts: 733
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
There were a bunch of bad chips, return it for a different one. Tony Wildman had me send mine back for a tested chip.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-29-2008, 08:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2008
Location: Austin Texas
Posts: 392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah, we tossed mine in my bud's F250 and got nothin....i think the chip is just bad
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-29-2008, 10:53 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2005
Location: Big Cypress Indian Reservation
Posts: 2,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Are you sure youre geting the contacts clean enough??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-30-2008, 05:09 AM
assistant director

 

Join Date: Feb 2007
Location: Springfield, TN
Posts: 1,052
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My TS went right on no problem My theft light flashs for 2 or 3 minutes then it goes off. I forgot to take my superchip off they said theirs overrides the superchip programmer been fine for 3 weeks so far
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:50 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors