2000 7.3 Ford excursion hard start - Ford Powerstroke Diesel Forum
99-03 Ford Excursion Forum This forum is for topics relating to the Ford Excursion only.

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-03-2013, 04:03 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Aug 2012
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2000 7.3 Ford excursion hard start

Recently I changed the hpop on my excursion because i had a bad oil leak and that's what a mechanic said the problem was. After i replaced it i tired to start it and it took twice to get it to start but i did not think much of it. So i take it for a test drive and come back a let it sit for a min and then try to restart and again it took two times. Some times it will start up on its first try but most times it takes two to get it running. So i was wonder what it could be i looked at all the connections and the look fine i plugged in my scanner and got p0742 exhaust senser. And as fair as i can tell there is still an oil leak but it may just be left over oil.
powerstroke977.3 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome