defrost only? - Ford Powerstroke Diesel Forum
99-03 Ford Excursion Forum This forum is for topics relating to the Ford Excursion only.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 03-13-2010, 06:19 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Cory S's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,464
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Cory S
defrost only?

ok just got done installing new swamps stage 1's in the excursion runs amazing but ac is on defrost only the vacume pump works i tested that???????

Vegistrokin
2000 XC 4x4

-CORY
Orlando, FL
Cory S is offline  
post #2 of 5 Old 03-13-2010, 06:35 PM
assistant director

 
thbd77's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Springfield, TN
Posts: 1,053
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
maybe a vacuum leak see if the 4 wheel drive works hubs wont work with a leak either.

Name-Troy Lincoln
96 F-250 4X4 stroked xcab shortbed 5 speed
01 EXCURSION LIMITED 4X4 V-10 brute force intake dual exhaust
02 EXCURSION LIMITED 4X4 stroked ts 6 position 4" dp and duals hers now
06 F-250 4x4 6.0 auto lariat crew cab short bed Dads ride
thbd77 is offline  
post #3 of 5 Old 03-13-2010, 06:36 PM
IBEW Journeyman Lineman
 
PolarBear's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Union, MO/ Pomona, CA
Posts: 772
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
Could be a leak in the vacuum lines somewhere though. Possibly a hose off of a T or something.

2012 F350 XLT CCLB 4x4 6.7

PolarBear is offline  
post #4 of 5 Old 05-04-2010, 05:36 PM
Member
 
ocrush's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
plug the vacuum pump (located on the inner P/S fender) and the lines formerly connected to it. Then try running the ac on various settings. If it now works start hunting for leaks. My hubs were the culprit, were not dependable, went with manuals. Good luck!

2000 7.3 TD Excursion limited 4x4
Magnaflow 4" turbo back
K&N CAI 1876736C91 Int CPS
DP tuner 80eco/DT/80tow
Warn Manual Hubs
Bilstein shocks
Hellwig rear swaybar
Marinco block heater recepticle
Mobil-1 Synth

Defund the enemy, burn bio!!

Current running B99 18.8mpg
ocrush is offline  
post #5 of 5 Old 05-04-2010, 06:12 PM
Compression Ignition Addict
 
Zaairman's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Wright City, MO
Posts: 3,030
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Thanks: 7
Thanked 18 Times in 18 Posts
Feedback Score: 1 reviews
You popped off a vacuum line somewhere... Inspect all of the lines and go from there.

Zach
2000/2006ish Ford F-250 Larryette 7.3 Powerstroke 4x4
5" Sewer Pipe Exhaust (video clip), DIY 6637 Intake, Wicked Wheel'd, De-foiled, Missing EBPV, Edge Juice with Attitude, Few leaves added here and there, 35" BFGs, 16x10 Eagle Alloys, Alpine W200

SLAPS Member #153
Zaairman is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome