99 f350 no speedo ABS light on - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 06-09-2009, 08:19 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
JMaN06's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
99 f350 no speedo ABS light on

i have a 99 f350 7.3 4x4 manual tranny. the speedometer does not work n the abs light is on. ive heard they are related. im more worried about the speedo getting fixed..hopefully asap. so far we"ve changed the abs sensor on top of the rear differential. nothing happened.... what else can be done or checked??
thanks
JMaN06 is offline  
post #2 of 10 Old 06-14-2009, 06:40 PM
Member
 
henrymiller1's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I had same trouble w/ my 2000 250. There are two abs sensors attached up front. I had to replace my hub assembly and new sensor came with it. Still had light on. I replaced sensor on rear and all troubles went away. I'm sure you can just replace the sensors w/o doing the assembly. Good luck.
henrymiller1 is offline  
post #3 of 10 Old 07-09-2009, 08:22 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
tbogh's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: warrenton, oregon
Posts: 104
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i have the same issue on my 99 f250, abs light on, and speedo only works if i go over 30. i only have abs in the rear (i think), so would the only sensor i should be concerned with would be the one on top of the rear diff?

thanks,
travis

2003 f250 cc sb, 6.0l psd, 4x4, afe intake, straight pipe

1999 f250 ec sb, 7.3l psd, 4x4, tymar intake, striaght pipe, sct excal 2
tbogh is offline  
post #4 of 10 Old 07-10-2009, 01:37 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Had same problem 3 weeks ago it is the abs sensor on the rear dif. twenty dollar fix.
Mike1999 is offline  
post #5 of 10 Old 07-12-2009, 07:09 AM
Compression Ignition Addict
 
Type 2 Sniffer's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Ft. Bragg
Posts: 332
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
With the speedo going out, it is probably the rear. Luckily that is the cheap one ($18 I think). You can have a good scanner read that ABS codes and figure out just which one is giving you fits, but I would be willing to bet 24 pack, it is the rear one.

Si vis pacem, para bellum

2002 F-250 Lariat
7.3L Powerstroke: Zoodad Mod, Foil Delete, NAPA Intake, MBRP 4", ISSPRO 3-gauge
-----------------------------------------------
Type 2 Sniffer is offline  
post #6 of 10 Old 07-12-2009, 08:01 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
tbogh's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: warrenton, oregon
Posts: 104
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
looks like i owe you a case. it was just the speed sensor on top of the rear diff. 15 bucks later, problem solved. thanks for all the help.

thanks,
travis

2003 f250 cc sb, 6.0l psd, 4x4, afe intake, straight pipe

1999 f250 ec sb, 7.3l psd, 4x4, tymar intake, striaght pipe, sct excal 2
tbogh is offline  
post #7 of 10 Old 07-14-2009, 10:59 AM
Compression Ignition Addict
 
Type 2 Sniffer's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Ft. Bragg
Posts: 332
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by tbogh View Post
looks like i owe you a case. it was just the speed sensor on top of the rear diff. 15 bucks later, problem solved. thanks for all the help.

thanks,
travis

Glad it worked

Si vis pacem, para bellum

2002 F-250 Lariat
7.3L Powerstroke: Zoodad Mod, Foil Delete, NAPA Intake, MBRP 4", ISSPRO 3-gauge
-----------------------------------------------
Type 2 Sniffer is offline  
post #8 of 10 Old 07-17-2009, 04:13 AM
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 80
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Yup had the same prob. with my 99 sensor on diff. 5 minutes later and 7 bucks(own a repair shop get at cost).
-Mike

02 Lariat CC SB 7.3 8" lift 35.5x12.5.18
Rough Country Dual Shocks on all 4's
Dealer of: http://www.kenmtn.com/
Kennesaw Mountain Accessories
Mental Midget is offline  
post #9 of 10 Old 07-22-2009, 07:31 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lewistown,Mt
Posts: 122
Thanks: 24
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I had the same exact problem on my early 99 F350 4x4 with a manual tranny. the speedo and cruise ,stopped working and the ABS light went on. I could reset the cruise control but the ABS light stayed on. The speedo would bounce all over. I was thinking that it might have spomething to do with the F5 chips I recently installed. Glad I read this. Saved me a lot of looking.
COP-OUT is offline  
post #10 of 10 Old 08-05-2015, 05:29 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
F350 diesel automatic, sits at 100, when I start driving goes to 75 and stays. Changed the rear sensor, does the same thing and now the abs light is on. Not a mechanic so please dumb it down for me. The only way I found out about the vss was this site and YouTube. Thanks in advance.
Ballpaul11 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome