HELP!! Replaced cam sensor and still nothing - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-24-2007, 03:39 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2005
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
HELP!! Replaced cam sensor and still nothing

Hello,

A few days ago I ran into the store to get some stuff and when I cam back out the truck had died. After about 10 minutes it started again, but died on the way home. I put a scanner on it after I towed it back and it had all the standard cam sensor codes as well as an EGR code. I just replaced the cam sensor and it will start, but only after hard cranking for about 10 seconds, it runs starts to shutter, then dies again. Any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-24-2007, 03:53 PM
im fat and ugly


 
Join Date: Aug 2006
Location: Shreveport, LA
Posts: 15,688
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
TRY CLEaning the egr
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-26-2009, 06:18 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would check the IRP valve (injector pressure regulator)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-26-2009, 06:20 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 3,202
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Cj Ford Send a message via Yahoo to Cj Ford
this is in the 7.3 section.. do you have a 7.3 cause if you do there is no egr on it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-26-2009, 06:24 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,783
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
This is a 2 year old thread.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-26-2009, 06:25 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 3,202
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Cj Ford Send a message via Yahoo to Cj Ford
Quote:
Originally Posted by 2005F250 View Post
This is a 2 year old thread.
hahah I didnt notice that i just saw the post above mine was from today
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:24 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors