2000 f250 7.3 - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 06-18-2014, 04:25 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
2000 f250 7.3

extended cab

i have a truck that randomly shuts off but will immedialty restart no problem. i replaced the cps but because when scanned it was that cirrcuit that came up.

the new cps did not fix the problem.. any ideas?
yourelectrician is offline  
post #2 of 10 Old 06-18-2014, 04:39 AM
Compression Ignition Addict

 
sbluke55's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Grand Junction, CO
Posts: 6,716
Thanks: 289
Thanked 527 Times in 498 Posts
Mentioned: 12 Post(s)
Quoted: 356 Post(s)
Garage
Feedback Score: 1 reviews
Check to see if cps wiring harness is chaffed and shorting out.

01 f-250, Standard
Rev tech 4" lift,35" Mickey Thompsons MTZ
KC diy 66 stage 2, Full force 160/100 and custom tunes from PHP
Banks inner cooler and full 4" exhaust, Diy S&B intake
Diy quad feed, Hydra, Isspro boost, pyro, and fuel pressure
3/0 battery cables with military style terminals
sbluke55 is online now  
post #3 of 10 Old 06-18-2014, 05:46 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
ok i will try that!
yourelectrician is offline  
post #4 of 10 Old 06-18-2014, 05:52 AM
Winning DUHHH


 
Young-SC-Owner's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Sunrise Beach, MO
Posts: 2,389
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 12 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Did you get an oem CPS?


Sent from AutoGuide.com App

99.5 F-350 SRW Short Bed, Ex Cab.
6637
Wicked Wheel'd,
Southbend
Autometer - Boost, Pyro
TW 6 Pos Chip
Water/Meth Inj
Diamond Eye 4" TB

7 year Veteran with SBFD
Airframe and Powerplant Mechanic
Head Marine Technician

Dont Tread on Me
Young-SC-Owner is offline  
post #5 of 10 Old 06-18-2014, 06:11 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no it was a napa part that i got
yourelectrician is offline  
post #6 of 10 Old 06-21-2014, 01:45 PM
Powerstroke.org Rookie
 
flippab2580's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
do you have anything plugged into your pcm? chip, etc?
flippab2580 is offline  
post #7 of 10 Old 06-21-2014, 01:51 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no but it ended up being a nick in one of the wires goin to the sensor . it hasnt hiccuped yet since i addressed it. thx for everyones input!!
yourelectrician is offline  
post #8 of 10 Old 06-21-2014, 02:44 PM
Compression Ignition Addict

 
sbluke55's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Grand Junction, CO
Posts: 6,716
Thanks: 289
Thanked 527 Times in 498 Posts
Mentioned: 12 Post(s)
Quoted: 356 Post(s)
Garage
Feedback Score: 1 reviews
Good deal.

01 f-250, Standard
Rev tech 4" lift,35" Mickey Thompsons MTZ
KC diy 66 stage 2, Full force 160/100 and custom tunes from PHP
Banks inner cooler and full 4" exhaust, Diy S&B intake
Diy quad feed, Hydra, Isspro boost, pyro, and fuel pressure
3/0 battery cables with military style terminals
sbluke55 is online now  
post #9 of 10 Old 09-18-2014, 03:15 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Hello, i have a 96 f350 crew cab 7.3 chk engine like came on no power ruff idle changed fuel filter no help . Drove trk 45 miles home no power 35 mph max. Found burnt connetor at valve cover. Replaced valve cover gasket and now has slight miss ruff ldle and blue smoke seems to have much more power than before problem but dont know why the smoke and lo rpm hessitation seems to run down the high way great but again whe accelerating blue smoke! Any ideas? Thanks
rob436153 is offline  
post #10 of 10 Old 09-18-2014, 03:20 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I did replace wiring for fuel injection also
rob436153 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome