Window/GEM Problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-05-2008, 07:51 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Zelienople, Pa
Posts: 641
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to harrys91rs
Window/GEM Problems

So earlier today I was using AE to see if I could change the tire size, and you can. But later on in the day I noticed I couldn't put my windows back up. So I checked all the fuses under the hood and under the dash and didn't find anything wrong there. So I turned the ignition on and found 12v at each of the fuses to confirm power. The Power Window Illumination fuse however didn't have any power and found no power in the connectors at the window switches. So i had to hotwire the windows up for the night. So my question is could the GEM be giving me these problems and could me checking out the tire size changer in AE have caused it? Hopefully its just a programming issue that the dealer can fix, wonder how much that would cost. I did research the price of a new GEM and its around $400!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-05-2008, 08:26 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Zelienople, Pa
Posts: 641
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to harrys91rs
I forgot to add that i did take the GEM out and inspected it and found no trace of water.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-19-2008, 06:30 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Zelienople, Pa
Posts: 641
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to harrys91rs
Here's an update. Dealer looked at the truck today, they say its the GEM and I need a new fuse box and GEM. Now the kicker, it will cost me $1100 to get this fixed. I'm seriously thinking of running a power wire to the window switch to bypass this stupid GEM. Any Ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:00 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors