Radio and windows randomly quit working(dash cluster rebuild??) - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-17-2014, 11:31 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2009
Location: newport mi
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Radio and windows randomly quit working(dash cluster rebuild??)

I have a 2003 F250 7.3L 4x4. Randomly when driving along the radio will go out and I will lose power to the windows. Sometimes it will happen a couple times a day other times it wont happen for a week. Most of the time when the it happens it will come back on while driving in 5to15 min. But if I hit the dash above the steering wheel, it will usually come right back on.

After a little research I believe the dash cluster is the culprit. From what I have read there is some type of electrical issue in the cluster. The dash will need to be send out to a shop that repairs clusters. Is there anyone here that can verify this as the problem? If so where have you sent your dash cluster to be repaired? I would like to get this taken care of before my next trip in two weeks. thanks for any input
Mark
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-22-2014, 02:25 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2009
Location: newport mi
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I cant believe that no one has had this issue and resolved it! From the topics I keep finding online it seems like a very common issue on the superdutys.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-22-2014, 07:40 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Almost to the Muck but not quite
Posts: 1,154
Thanks: 11
Thanked 41 Times in 41 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same exact problem but have never dove in to repair it. So you say its the cluster? Funny thing is ever since i changed out my dash pad it hasn't happened again. Maybe connection to cluster needs to be cleaned? I dielectric greased all my plugs and the problem hasn't came back. Hope this helps.


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-04-2014, 09:09 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2011
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
gem module maybe? open your glove box and see if it does that.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:35 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors