Instrument Panel is dead on my 1998 E-350 - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 10-14-2008, 09:51 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
davistev's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Smile Instrument Panel is dead on my 1998 E-350

Instrument Panel is dead on my 1998 E-350. I have lights when I turn the ignition upon start-up but no speedo, fuel guage, oil pressure, water temp guages. I also do not have wipers. I have checked the fuses and all are good.

Can somebody help?

I am new to this forum but if it means anything I am a long-time member of flyertalk.com and would sure appreciate some hints form the diesel experts.

The motor is a 7.3L

Awaiting a miracle.

Dave
davistev is offline  
post #2 of 3 Old 10-15-2008, 02:47 AM
<-Day Of Fail now SOLD

 
POWERED SPARKLESS's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Japan
Posts: 3,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I feel your pain I hate wires. But anywho



Its still kind of early. Free

Tyler T
Sold 2 April 2011
To some lucky SOB
2004 6.0 CC FX4 Lariat
It had all the right things missing or added

Quote:
Originally Posted by DunesRunner08 View Post
IF YOU DO NOT STAND BEHIND OUR TROOPS....FEEL FREE TO STAND IN FRONT OF THEM!!!!!
POWERED SPARKLESS is offline  
post #3 of 3 Old 10-25-2008, 06:47 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
davistev's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Smile

OK - I pulled the cluster out and I found a "short" on the the solder joint on the Printed Circuit Board (PSB)behind the Instrument Cluster. My next step is to either replace the PSB or the Instrument Cluster.

I have never done this before so I am wondering if I can get some advice.

1) If I grabbed an old Cluster and remove the PSB, would it have to be a Diesel Cluster?
2) If I were to replace the whole Cluster - How does one get the whole thing reprogrammed?
3) Ebay has a new one for $150. How do I reprogram it?

Help appreciated.
Dave
davistev is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome