10K Mod Problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-07-2008, 11:31 AM
PMR = JUNK

 

Join Date: Nov 2007
Location: NW, Ohio
Posts: 11,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Jake Send a message via Yahoo to Jake
10K Mod Problem

So i decided to do this mod, and bought a crap load of different resistors. I started with a 22k, made a little difference but not much, tried a 10k, not really any difference from the 22, so i tried a 5k, still no change. I want it to lope a bit, so i try a 1.2k, still nothin. So i try a 500ohm, nothin, 50ohm, nothin, so i took the smallest resistor i have, a 1 ohm, yes thats right, 1 ohm, and guess what, nothin. same as the 10k.

Whats goin on here?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-07-2008, 11:48 AM
PMR = JUNK

 

Join Date: Nov 2007
Location: NW, Ohio
Posts: 11,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Jake Send a message via Yahoo to Jake
It really made pretty much no difference. I just went out and took the resistor off, and it still will puff just a tad bit of smoke if i rev it hard or stomp on it from a stop. I tested the actual power increase too. With the resistor in i turned the wheel all the way to the right, and mashed it and the inside tire would barely start to spin, i took out the resistor and its pretty much the same, just like 5% less if even. it might have even been the same.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-07-2008, 12:22 PM
PMR = JUNK

 

Join Date: Nov 2007
Location: NW, Ohio
Posts: 11,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Jake Send a message via Yahoo to Jake
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-07-2008, 05:42 PM
PMR = JUNK

 

Join Date: Nov 2007
Location: NW, Ohio
Posts: 11,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Jake Send a message via Yahoo to Jake
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-07-2008, 05:59 PM
Banned
 

Join Date: Feb 2008
Location: Northampton,MA
Posts: 792
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to blizzardwarrior7
Your doing something wrong...Make sure your inserting the resistor into the correct terminals on the icp...And make sure the ends of the resistor dont touch....Otherwise I would say that you might have an icp problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-07-2008, 06:04 PM
PMR = JUNK

 

Join Date: Nov 2007
Location: NW, Ohio
Posts: 11,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Jake Send a message via Yahoo to Jake
it was the correct terminals cause it was the bottom one and the terminal with the red/gray wire. And i went through like 8 different resistors, i made sure not to touch the ends together, which btw, what does touching the ends together do?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-07-2008, 06:27 PM
PMR = JUNK

 

Join Date: Nov 2007
Location: NW, Ohio
Posts: 11,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Jake Send a message via Yahoo to Jake
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-07-2008, 06:36 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Lockport IL
Posts: 4,297
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 7 reviews
Send a message via AIM to dereku
touching the ends of the resistor together would just bypass the resistor
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-07-2008, 06:44 PM
PMR = JUNK

 

Join Date: Nov 2007
Location: NW, Ohio
Posts: 11,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Jake Send a message via Yahoo to Jake
oh, i thought you had to keep them from touching at all times even before you install it. So does it seem like i have a bad ICP sensor then? Im gonna go to the dealer tomorrow and have them run and scanner on it to see what codes it throws.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-07-2008, 07:09 PM
PMR = JUNK

 

Join Date: Nov 2007
Location: NW, Ohio
Posts: 11,189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Jake Send a message via Yahoo to Jake
Noone seems to be responding to any of my threads tonite so heres another
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors