Low Boost Pressure? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-03-2008, 04:44 AM
Member
 

Join Date: Apr 2007
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Low Boost Pressure?

I've done a few mods as seen in my sig. The maximum boost I can attain is about 20psi. this is pulling my fifth wheel in 5th gear at about 2800rpm. Usually I only get about 15-18psi. This seems low to me, any suggestions as to what may the problem? Also when I hit that rpm and boost level I get the ses light that clears itself after a few minutes.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-08-2008, 11:17 AM
The Screwy HEUI
 

Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,585
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by stilltruckin View Post
I've done a few mods as seen in my sig. The maximum boost I can attain is about 20psi. this is pulling my fifth wheel in 5th gear at about 2800rpm. Usually I only get about 15-18psi. This seems low to me, any suggestions as to what may the problem? Also when I hit that rpm and boost level I get the ses light that clears itself after a few minutes.
Hang on, I'm confused. You get 20psi towing or are you getting 15-18psi towing? Your truck should be making 16psi stock. Where does your tuner plug in; @ the ECU or @ the OBDII port? I've got the Banks Big Hoss bundle. When I got the Big Hoss module for the kit, it had to be installed @ the ECU. In the instructions upon installation, it says to clean the lithium grease on the port of the ECU before installing the module. I thought I did, but when I took it out for a spin, my boost gauge was only reading 10-15psi, & when I stomped it on the highway in L6, I got the SES light & then it would go out. After I took a closer look @ the ECU, I still saw some grease. I got a piece of ScotchBrite & cleaned the port off. When I reinstalled the module, I was making 25psi in L2 & I can get 31psi in L6. Of course, this info might be useless if your tuner hooks up to the OBDII...sorry!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:09 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors