Truck will start up and run... no tach, no oil pressure gauge, no temp gauge - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 06-06-2008, 02:56 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Truck will start up and run... no tach, no oil pressure gauge, no temp gauge

My truck will run, but the throttle won't work and none of the guages work, but the lights on the instrument cluster will work. What should I look @?? I checked the fuses and they look ok.... did this as I was stopped then when I hit the pedal.... no guages and no throttle....
hntwhitetail is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 06-11-2008, 11:37 AM
Compression Ignition Addict
 
drstephennix's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dickinson, TX
Posts: 3,984
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via Yahoo to drstephennix


You checked all the fuses?

2011 F-350 CCSB KR 4x4
35" Nitto Trail Grappler M/T's
AFE CAI
6.7 Scorpion
193k miles
Back in the diesel game!



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


In the words of David Crockett, "You may all go to hell. I will go to Texas!" spoken in the halls of congress; circa 1830's
drstephennix is offline  
post #3 of 7 Old 06-13-2008, 06:07 PM
Berm Buster

 
Speedyboy487's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Angelica, NY
Posts: 527
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Im not sure about if this is right but maybe the acc wire in the ignition harness doesnt have power does that radio work. kind of a shot in the dark.

2002 F-250 7.3L 4x4,6 Speed,Hyperpac, MBRP 4”dp5” K&N/DIY Intake, Foil Delete, Rough Country leveling kit, 305/70/16 Dunlop Mud Rover
Autometer Ultra Lite ll Pyro Boost- TW tunes
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Speedyboy487 is offline  
post #4 of 7 Old 06-13-2008, 06:48 PM
Emergency Services
 
cchase's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,534
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
computer is what id say, do you have a wait to start light?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


On vacation from a truck for a year or...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Looking at 6.4s Moving in a few months then hopefully buying my dream truck!!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Driving an Audi till then...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

but at work I drive
16 E-450s 7.3 powerstroke Ambulances
7 Duramaxes
1 GMC Kodiak Ambulance

NO CUMMINS.....
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cchase is offline  
post #5 of 7 Old 06-17-2008, 01:45 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I had a blown 10amp fuse..... put that in and good to go.. did the same thing the next day... and no problems since.
hntwhitetail is offline  
post #6 of 7 Old 06-17-2008, 06:45 PM
Compression Ignition Addict
 
DunesRunner08's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Ft Lauderdale, FL
Posts: 5,838
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have the same issue on occasion and its because one of my battery connectors was shot...rought start too because of it. I'll buy a new terminal sooner or later....lol

Beware!!!! The King Has Returned

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
DunesRunner08 is offline  
post #7 of 7 Old 06-18-2008, 04:55 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Seems I solved it, my o/d wire had become bare shorting out and blowing the fuse... got a new shifter handle works great now....
hntwhitetail is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome