Need advice on IDM and Injector Problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-15-2013, 02:03 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Need advice on IDM and Injector Problems

We have a 2002 F550 7.3 with a ghost problem. Sorry to ask you guys I'm sure it has been discussed before. I am an American in Norway. They do not sell these trucks here from the dealer so some of the computers are not available.

We replaced the motor and all hard parts.
Cylinder 8 and 3 are not firing. And then another time it is 2 and 6. We are getting random misfires on the injectors.

We replaced the injectors again which are already new and same problem. We have replaced the IDM and connection harness under valve covers and does not help. We replaced the harness under the valve cover and reinstalled/checked connection 3 times now.
We have tried this IDM on another truck and works fine. We have tried 3 different IDM's and same problem each time.
The PCM has been reflashed/ reset...No help.
All the relevant sensors have been replaced and re replaced. Ground has been replaced and checked.
We are pulling a constant 1316 code. Occasionally we are pulling 1670 code.

Fuel pressure is good. Oil pressure is good.

Any advice you guys could give me would be greatly appreciated. We have tried everything we know of and here in Norway we are cut off from dealer diagnostic help.

Thanks, Allen
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-15-2013, 05:33 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2008
Location: Maryland
Posts: 475
Thanks: 9
Thanked 10 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like you have done a ton of troubleshooting. Do you have access or can you get access to the AE Total Ford Bundle software? You need to have something to read deeper into the IDM and figure out what is causing that 1316 code.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-19-2013, 03:58 PM
Member
 

Join Date: Sep 2011
Location: waupun, wi
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i read your post fast. But check your plug that plugs into your IDM. Make sure there is no corrosion. When i replaced mine i had a new plug put in because of the amount of corrosion that was there. May be a place to start.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors