quite a few problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 30 Old 03-11-2008, 08:21 PM Thread Starter
Member
 
san-d-eggo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
quite a few problems

ok I got a few problems
1 the fuel guage is always full
2 the headlights are dim sometimes when I turn them on, sometimes not, to fix this I pop the hood and go to turn the socket and with a little turn it goes bright.
3 when I'm waiting for the truck to warm up in the morning and I turn on the lghts after about 20 seconds the cluster gets brighter.
4 when I reprogram the ecu with the edge evo on extreme the power in reverse sucks, like won't even back up a small hill. I figured it was the pump going out. Today I read about a similar problem on the board and decided to clear it back to stock, and reverse was back to normal. I gave up on the 4x4 electric motor problem and I just engage the transfercase with a crescent wrench. Obviously there is some wiring issues. Any ideas, suggestions, comments are greatly appreciated

2000 7.3
3 disc TC
edge evolution extreme= need to get a wildman
4" lift
18" motometal 951's
35" kumhos
intake
4" turbo back exhaust
san-d-eggo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 30 Old 03-11-2008, 09:35 PM
AJF
Compression Ignition Addict
 
AJF's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Papillion Nebraska
Posts: 1,533
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I don't anything for ya

but I'll ya

someone will chime in quick

AJ



2001 F-250 Lariet
Ext. Short Bed 4x4

DP Tuner, JWVB, Cowl Induction Hood, 6637 Intake,
4'' MBRP Exhaust, WW, Dfuser Fooler, Mac Inc. HPO-X, CCV mod, no EBPV, DI up pipes, Bilstein schocks, Ranchhand Bumper
AJF is offline  
post #3 of 30 Old 03-11-2008, 10:09 PM
Stupidity pisses me off

 
sevenmalards's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,816
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Thanks: 10
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by san-d-eggo View Post
ok I got a few problems
1 the fuel guage is always full
2 the headlights are dim sometimes when I turn them on, sometimes not, to fix this I pop the hood and go to turn the socket and with a little turn it goes bright.
3 when I'm waiting for the truck to warm up in the morning and I turn on the lghts after about 20 seconds the cluster gets brighter.
4 when I reprogram the ecu with the edge evo on extreme the power in reverse sucks, like won't even back up a small hill. I figured it was the pump going out. Today I read about a similar problem on the board and decided to clear it back to stock, and reverse was back to normal. I gave up on the 4x4 electric motor problem and I just engage the transfercase with a crescent wrench. Obviously there is some wiring issues. Any ideas, suggestions, comments are greatly appreciated
First of all, DITCH THE EDGE! It cost me 3K for a new tranny!
Second all your wiring problems sound like your missing a ground somewhere.
About the fuel gauge? Bad news you'll probably have to drop the tank and put in a new sending unit.

2006 F350 CREW CAB LONG BED KING RANCH

99.5 F350 Super Cab Long Bed, Dually.
SOLD




facebook.com/sactownbumcrew



Quote:
Originally Posted by SMKSTAX View Post
You are not right man, but i still think your funny as hell!
sevenmalards is offline  
post #4 of 30 Old 03-12-2008, 04:19 AM Thread Starter
Member
 
san-d-eggo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i plan on ditching it as soon as i get some extra funds.
oh i forgot to add that i get a mysterious abs light every once in a while that will go off when i restart the truck. it has been coming on more frequently.
also what is the "best" setting on the edge for economy, race tow or extreme? and i drive like a grandma

2000 7.3
3 disc TC
edge evolution extreme= need to get a wildman
4" lift
18" motometal 951's
35" kumhos
intake
4" turbo back exhaust

Last edited by san-d-eggo; 03-12-2008 at 05:07 AM.
san-d-eggo is offline  
post #5 of 30 Old 03-12-2008, 07:22 AM
Stupidity pisses me off

 
sevenmalards's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,816
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Thanks: 10
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by san-d-eggo View Post
i plan on ditching it as soon as i get some extra funds.
oh i forgot to add that i get a mysterious abs light every once in a while that will go off when i restart the truck. it has been coming on more frequently.
also what is the "best" setting on the edge for economy, race tow or extreme? and i drive like a grandma
Have you used your Edge to check for codes? The ABS light more than likely is the rear speed sensor, they are a common failure. I was running my Edge on extreme mostly, but I never experienced any good mileage with it.

2006 F350 CREW CAB LONG BED KING RANCH

99.5 F350 Super Cab Long Bed, Dually.
SOLD




facebook.com/sactownbumcrew



Quote:
Originally Posted by SMKSTAX View Post
You are not right man, but i still think your funny as hell!
sevenmalards is offline  
post #6 of 30 Old 03-12-2008, 08:14 AM
Compression Ignition Addict
 
stroker27's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: SLC, Utah
Posts: 514
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my lights do the same thing... after waiting 20 seconds or so the lights go brighter when im warming it up in the morning

99.5/01 F250 SD 4x4 SOF ext. cab short bed
90,000 on the engine and 253 on the truck
aftermarket:
Intake(DIY/TYMAR)
Foil Delete...(no difference noticed)...
Tires
Tint
Gooseneck hitch
Tow package
Headlights
Exhaust(kat and muffler delete)
2" leveling kit by AAA spring(local)
tranny w/triple disc tq
edge juice w/attitude
where has all my mileage gone....
stroker27 is offline  
post #7 of 30 Old 03-12-2008, 08:25 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the lights are due to the alternator charging up the batteries you just jolted with that small brush starter! on another note how about the price of diesel guys
ricemiester76 is offline  
post #8 of 30 Old 03-12-2008, 11:20 AM
Powerstroke.org Rookie
 
arisley's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Arlington, TX
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
To fix your fuel gauge. Try smacking on the sides of your tank with a 2X4. Beat it up good, just be careful and don't poke a hole in it. The float has been known to hang up on something and tell you you are full.

1999 early DRW 4X2 SC LB 245K.
Pre pump mods. DIY Tymar.
arisley is offline  
post #9 of 30 Old 03-12-2008, 09:27 PM Thread Starter
Member
 
san-d-eggo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok i have the abs and the headlights dimming problems figured out.
the abs was low on power steering fluid. causing the light to come on
i pulled the headlights and the plastic connector from the factory look looks almost melted. so i need to do some wiring on those and put new pigtails on them.
i'll try beating up the gas tank.

2000 7.3
3 disc TC
edge evolution extreme= need to get a wildman
4" lift
18" motometal 951's
35" kumhos
intake
4" turbo back exhaust
san-d-eggo is offline  
post #10 of 30 Old 03-12-2008, 09:43 PM
Compression Ignition Addict
 
Super Kaz's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: St.Charles, IL
Posts: 680
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Super Kaz
I had the fuel level thing once. Luckly it went back to normal. On the light thing mine was doing the samething for a while then the alternator went out. Put a new one on and it doesn't do it anymore.

2000 F-350 Ext Cab Dually
"TOW TRUCK"
Mods: AIH Delete, DIY Tymar Intake, Modded IDM, Zoodad, FBD 5" Straight Pipe Exhaust, ITP Overboost Annihilator, 60 HP Mystery Chip
15.4 @ 87 mph On The Evo ...254k, And Still Going
Super Kaz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome