What is this? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-27-2008, 06:18 PM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,748
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What is this?

What is the "output shaft speed sensor" and where is it located? I pulled that code today.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-27-2008, 06:20 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
its on the top back of the tranny.....its a very long speed sensor. In order to replace it you need to pull the tranny crossmember and then drop the back of the tranny down as low as possible to get it all the way out...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-27-2008, 07:32 PM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,748
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Marc View Post
its on the top back of the tranny.....its a very long speed sensor. In order to replace it you need to pull the tranny crossmember and then drop the back of the tranny down as low as possible to get it all the way out...
CRAP!
I just had my tranny rebuilt!
Does it mean it's bad because I'm pulling that code?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-27-2008, 07:33 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by sevenmalards View Post
CRAP!
I just had my tranny rebuilt!
that makes it easy...i would take it back to them!!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-27-2008, 07:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: RICHLAND, INDIANA
Posts: 1,198
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
May wanna check to see if it's plugged in all the way too. I have seen that before after installs.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-27-2008, 07:39 PM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,748
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Marc View Post
that makes it easy...i would take it back to them!!!!
Is that supposed to be replaced
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-27-2008, 07:40 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: RICHLAND, INDIANA
Posts: 1,198
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Usually not from what I have seen on rebuilds. Usually reuse all of the old sensors that are externally mounted.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-27-2008, 07:41 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2006
Location: central coast, california
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by sevenmalards View Post
Is that supposed to be replaced
if the prior codes indicated it should have been.....

take it back to them and kinda play stupid at first.....and if they tell you its additonal.....then spring it on them that you know more...

the sensor could be good and thier install of the internalls could be the problem too...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 02-27-2008, 07:51 PM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,748
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Marc View Post
if the prior codes indicated it should have been.....

take it back to them and kinda play stupid at first.....and if they tell you its additonal.....then spring it on them that you know more...

the sensor could be good and thier install of the internalls could be the problem too...
It was throwing the code intermitently before I took it in, and before I took it in I cleared it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-27-2008, 07:57 PM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,748
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I just pulled a the code: P1754 solenoid circuit malfunction

The Overdrive light was flashing on the shifter today, and I just assumed it was the output shaft speed sensor code that I had pulled before, but I just checked it and it came up with the P1754 code.

Do you know what that is?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:30 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors