Ebpv - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-17-2006, 02:31 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ebpv

I just hooked my ebpv to be used as a brake and it worked fine for one day and now when i flip the switch it does nothing?!? I already checked to see if power was getting to the plug, check my inline fuse I put in, i also checked to see if the valve got stuck somehow so i manually moved the valve. is there anything else that could be wrong that I missed I dont know why it worked fine one day and not the next

in case you want to know how i hooked it up i pretty much used this setup
http://www.thedieselgarage.com/forum...ead.php?t=5894

thanks for any help
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-17-2006, 02:48 PM
I don't know nuttin....

 

Join Date: Jul 2006
Location: Tuttle, OK
Posts: 17,154
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Welcome to the forum!
Marc or someone will be along to answer your question.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-17-2006, 06:39 PM
Premium Member
 

Join Date: Oct 2005
Location: Akron, OH
Posts: 607
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via ICQ to overl0rd Send a message via AIM to overl0rd
Do you have the motor running when you're trying to get it to work?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-18-2006, 06:04 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ya its running
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-18-2006, 08:32 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2005
Location: Carroll County, IN, USA
Posts: 1,014
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to purduefarmboy460
have you put a test light on the wire to make sure that power is getting there? got all your connections made very well??? Sounds like if it was working, now isn't, you have a bad connection
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-18-2006, 12:50 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Fixed the problem, one the diode wires broke, must of bent a couple times to many. But thanks for all the quick replys and help I appreciate it. O yea another thing, good thing I did this mod because it made me notice the 2 top bolts on my turbo were missing I just got done puttin new ones in. that was a pain in the a$$, not easy to wrench anything back there.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-18-2006, 01:26 PM
I don't know nuttin....

 

Join Date: Jul 2006
Location: Tuttle, OK
Posts: 17,154
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 73FD View Post
notice the 2 top bolts on my turbo were missing
Holy missing bolt batman! how did that happen?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-18-2006, 02:31 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
guess they just wiggled out
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors