metal flakes/shavings in oil - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 03-04-2013, 06:13 PM Thread Starter Rookie
Join Date: Feb 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
metal flakes/shavings in oil

Hello, I have an early 99 that i recently installed reman stage 1 injectors on. Hasnt been running good when hot. Aerated oil coming from all injectors with what seems to be very small metal flakes. I cut the old oil filter open and didnt find any shavings which has me stumped. No shavings in hpop reservoir. Also there is no play in my turbo but it chimes at idle through my intake and very badly when shut down hot even after cool down. No codes, bad hpop? Any ideas?
foxhonda360 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome