Getting BAD fuel milage.... - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-12-2007, 06:55 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Getting BAD fuel milage....

I have a 2000 F-250 4x4 with a 7.3 and automatic tranny. I have installed an AEM Cold Air Intake, MBRP 4" Turbo Back Exhaust and an Edge Products Evolution Programmer. I am only getting around 12 miles per gallon. On a recent trip from Denver to California and back pulling an enclosed motorcycle trailer, about 3000 lbs. at the most I still only averaged 12 miles per gallon. What is the deal ???? PLEASE HELP !!!

Scott

Last edited by MeNotn2BS; 12-12-2007 at 06:59 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-12-2007, 07:23 AM
Thats Mr. Oil Leak.....

 

Join Date: Oct 2006
Location: Cypress / Houston
Posts: 9,529
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to MrJohnWayne Send a message via MSN to MrJohnWayne Send a message via Yahoo to MrJohnWayne
could be the winter blend fuel. that and the ULSD have been dropping mpg's

When was your last fuel filter change? Have you by chance run any kinda of bio? even the b5 will "clean" the fuel system and turn the filter black with one tank.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-12-2007, 07:37 AM
I don't know nuttin....

 

Join Date: Jul 2006
Location: Tuttle, OK
Posts: 17,154
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How fast were you driving?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-12-2007, 02:04 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2007
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by MeNotn2BS View Post
I have a 2000 F-250 4x4 with a 7.3 and automatic tranny. I have installed an AEM Cold Air Intake, MBRP 4" Turbo Back Exhaust and an Edge Products Evolution Programmer. I am only getting around 12 miles per gallon. On a recent trip from Denver to California and back pulling an enclosed motorcycle trailer, about 3000 lbs. at the most I still only averaged 12 miles per gallon. What is the deal ???? PLEASE HELP !!!

Scott
I would say, pulling an enclosed trailer (wind resistance), at elevation and through the mountains(Denver to Cali.), and using winter blend fuel (I lose 1-1.5 mpg in the winter), I would say you are not too far off of normal mpg's.
Try changing your fuel filter and try some fuel additive.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-12-2007, 02:13 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2007
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What size tires do you run?
I gained 2 mpg (unloaded) with a DP tuner chip. You might want to invest.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-13-2007, 02:48 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Im running 33 x 13.50 tires a superchip 5 inch exhaust and an air raid intake on an '03 7.3 and all yr long all i get is about 12-13.5. So dont feel to bad
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:28 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors