Hard Starting & Stalling !! Help, New To Diesels !! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-09-2007, 08:54 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry Hard Starting & Stalling !! Help, New To Diesels !!

I have a 2000 F205 7.3 And its around 30-40* Here now . Truck will start well when plugged in , but when you leave it alone for more then six hours it takes 8 or 9 times to start. i have replaced all the glow plugs and the glow plug relay. Still hard to start when not plugged in. i was on the way home the other nite and it was raining lightly and after an hour of driveing in the rain the truck stated to stall out then missed , dropped rpm's , wouldn't get over 40 mph. Also boiled out white smoke. Every once in a while the truck would speed up but then stall out . Died twice . Just developed an oil leak and i have just bought the truck 2 months ago . Severly pissed. Any suggestions ?
jmustang88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-09-2007, 09:12 AM
Compression Ignition Addict
 
sldghamr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the losing speed part sounds like you have problem with the fuel system. years ago i had a fuel pump go out. i had trouble going over 40mph as well.

have you changed your filters lately??
on the hard starting part, check your batteries, Glow Plugs may not be getting enough juice.

if you see a light at the end of the tunnel, it's probably just a photon torpedo
sldghamr is offline  
post #3 of 4 Old 12-09-2007, 10:53 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well i just put a new fuel filter in about two weeks ago . i just went out today to try and start it . the fuel pump runs and pressurizes but when it starts , after vigerous cranking it will run for around 10-15 seconds then die. like it's running out of fuel. also the batteries look fairly new.
jmustang88 is offline  
post #4 of 4 Old 12-09-2007, 10:53 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
as in fairly new the date on them is this year.
jmustang88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome