Truck is surging and dying - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-19-2007, 07:13 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2007
Location: Bigfork, MT
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck is surging and dying

I have a 2001, F-250, 7.3L. It all started a couple months ago with the engine surging once and awhile at highway speeds. It progressively has gotten worse. I've changed the cam sensor, had a mechanic look at it, and still can't figure out what is wrong. Now, it's just dying while idling. I have the bullydog tuner, and I've de-programmed that, and still having problems. Other than the surging and dying while idling, the truck has been running good. Any thoughts or ideas would be greatly appreciated.

Thanks, Craig
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-19-2007, 07:30 AM
Navy Beer Guzzler

 

Join Date: Jan 2007
Location: Leander, Texas
Posts: 264
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine had that problem I had put too much Lucas Oil Stabilizer in the oil you might just try oil change its cheap and might fix it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-19-2007, 07:46 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2007
Location: medford,OR
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
is this truck running any codes?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-19-2007, 07:48 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2007
Location: medford,OR
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
might wanna to check the icp or ipr sensors
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-19-2007, 07:54 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2007
Location: medford,OR
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
also might wanna check injector harness...but that will almost always throws codes..
...Is your lift pump leaking? does a 01 have a mechanical or electric lift pump?I don't know
because i have a 02 7.3 but work on 93-97 7.3s all day
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-19-2007, 07:59 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2007
Location: Bigfork, MT
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It hasn't thrown out any codes.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:36 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors