Hard Brake Pedal - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 01-20-2013, 02:03 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: Jan 2013
Location: Langley BC Canada
Posts: 95
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Hard Brake Pedal

Hey Guys, I am having a bit of a head scratcher here, Last week I was driving when I lost my Power Brakes, the brake still work but they are all manual, if you press your brake pedal with your truck off after the vacuum has been depleted this is what it feels like for me all the time. Truck is a 1994.5 F350 CCLB ZF-5

So far I have replaced the Brake booster twice(first reman was bad) the Vacuum pump, master cylinder including flushing all the lines with fresh DOT3 fluid. None of these things have had any impact on the braking performance, I am making 26hg of Vacuum with the new pump and have even plugged the pump directly into the booster bypassing the vacuum T and still had no assist.


Where do I go from here because I am really at a loss

Thanks!

EDIT: well this is embarrassing, first post and I manage to put it in the wrong forum, if a Mod could relocate this to the OBS era powerstroke problems forum I would appreciate it! Thanks again.

Last edited by matt-jenkins; 01-20-2013 at 02:05 PM. Reason: I'm an idiot
matt-jenkins is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 01-24-2013, 05:45 AM
Premium Member
 
RadarRider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,589
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by matt-jenkins View Post
Hey Guys, I am having a bit of a head scratcher here, Last week I was driving when I lost my Power Brakes, the brake still work but they are all manual, if you press your brake pedal with your truck off after the vacuum has been depleted this is what it feels like for me all the time. Truck is a 1994.5 F350 CCLB ZF-5

So far I have replaced the Brake booster twice(first reman was bad) the Vacuum pump, master cylinder including flushing all the lines with fresh DOT3 fluid. None of these things have had any impact on the braking performance, I am making 26hg of Vacuum with the new pump and have even plugged the pump directly into the booster bypassing the vacuum T and still had no assist.


Where do I go from here because I am really at a loss

Thanks!

EDIT: well this is embarrassing, first post and I manage to put it in the wrong forum, if a Mod could relocate this to the OBS era powerstroke problems forum I would appreciate it! Thanks again.
Is your ABS light on? You'll have to scan for codes. Even if it's not on, scan it anyway & see if there's anything brake related.

"HEAVY" 2001 F-250 XLT 4x4 EC SB:
TW 6pos chip, S&B CAI, Monster 4" exhaust w/ Power Elbow, Big Head WGA, Technicooler, ITP boost fooler, Gen 1 Wicked Wheel, Six-Gun Tuner, Optima Yellow Tops, AutoMeter(Boost, Trans, EGT), CCV mod, MTS TC, MTS valve body, Trans Tech performance rebuild kit, TransGo shift kit, Hornblasters 242 Shocker Train Horns.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
RadarRider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
brake booster , hard pedal , rabs , vacuum pump

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome