loss of power - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-07-2013, 07:02 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
loss of power

Ok im new to this forumns stuff so bear with me. I've got a 2000 7.3 f250 SD 6 speed 4x4. Last night I was headed home, while on the on-ramp to the highway I razzed on it and nothing happened. the rpm's didnt come up, the speed increased but VERY SLOWLY. Its just sluggish. When I got to a hill I had to downshift and was still losing speed. Turned my chip off (ts 6 position) thinking that might be a problem, didnt do anything. Oil pressure gauge was where it always is, fuel filter was changed about 4k miles ago, has half a tank of fuel in it. When I got home I turned it off, restarted it, and let it idle for 5-10 minutes listening for noise, watching gauges ect. Put it in gear, took off down the road, ran like a champ, no issues. What in the hell is going on? Opinions? Suggestions for things to check? Any advice is greatly appreciated.
ik2290 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome