Small electrical problem, accessory delayed relay issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 10-09-2012, 11:39 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
irishluck's Avatar
Join Date: Jul 2011
Posts: 419
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Small electrical problem, accessory delayed relay issue

Last year I had this same problem when my truck when turn on fine, lights and everything except she wouldn't crank over.

Then I had found out my radio and my windows wouldn't work.

This was cause of the accessory delayed relay.

Here is a picture of what it looks like on my fuse panel.

You can see where there is a relay to the right that has like 3-4 wires comes from it into the fuse panel. The green wire you see is to the chassis ground.

Basically, when the truck doesnt start, all I have to do is unplug the brown wire and plug it back in and it starts.

Why is this relay even that far out from the fuse panel?

4" Diamond Eye Turbo Back, MBRP 4" Delete Pipe, 5% Tint
DIY Tymar Intake, Stancor MOD, GlowShift Pod Gauges
PHP Phoenix Performance Chip, 2" Leveling kit, BDS Shocks

Xtreme Motorcycle Parts
irishluck is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome