Replaced HPOP and now hard to start when warm - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-30-2012, 07:37 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Replaced HPOP and now hard to start when warm

Ok, swapped in a t500 HPOP and had the shop replaced the orings when the job was done. Truck is an 03, with 114k on her. Had no stArting issues prior to the swap. Truck starts just fine when cold, but a restart when still hot takes like 7-10 sec of cranking. I have put over 210 miles on the truck since the swap and no change. Oil is new as shop also did the oil pan. Not sure why a new pump wld be causing me trouble, esp since i had no issues before.

I am new to diesels, so i thought putting this pump in was a good thing. Not something that would cause problems.

What can i do to try and fix this? I'd hate to bring back to shop, as i just dropped some coin there for the pan job! Any help/suggestions as to whatto do would be great.

Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-04-2012, 09:49 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: AL
Posts: 350
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
did you get a new IPR or ICP?
i'm 85% sure that is where the problem is, one of those is not working right.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-04-2012, 01:32 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Both are new. Put stock pump back in and she is working just fine now! Issue is something with the pump

Last edited by petzl21; 10-04-2012 at 02:05 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-04-2012, 09:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,854
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 18 Posts
Feedback Score: 0 reviews
you contact Joey.(Terminator Engineering) or whomever you purchased it from?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-05-2012, 11:07 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: AL
Posts: 350
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
If it was a new pump sounds like it is bad.
has happened before
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:15 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors