Need help ASAP!!!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 09-30-2012, 05:48 PM Thread Starter Rookie
admorgan90's Avatar
Join Date: Jun 2012
Location: Cartersville, GA
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Need help ASAP!!!!!!

Hey guys,
I have an 01 f250 7.3. So I'm driving down the road yesterday, and my gauges start going crazy(RPM goes to zero when I hit the gas, and goes up to 1500 when off the throttle, speedometer stays at zero, all other gauges are all over the place). It didn't effect the driving so I just went home and parked her, well when I went to start it today, it wouldn't start.... So I charged the battery, it started, I drove it around the block, and same thing started happening again with the gauges. When I pulled in the driveway and turned it off and went to restart, It wouldnt start again.

Any thoughts on this or what it might be?
I appreciate it.
admorgan90 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 4 Old 09-30-2012, 08:56 PM
Premium Member
1BADTON's Avatar
Join Date: Oct 2007
Location: Salinas CA.
Posts: 406
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like PCM? Any Check enging lights before guages went haywire? if so Maybe have it put on a computer and have read

01,Lariat CCLB, 7.3L, 8" Donahoe on 37"s, John woods, ARBs, 4:88, Hansen's frt&rear, 15k Warn, HID's, DP Tunr 80econo, banks cooler, adreniline, msd dpi, optima's, autometers, more to come?
1BADTON is online now  
post #3 of 4 Old 09-30-2012, 09:12 PM
Compression Ignition Addict

7.3550Duty's Avatar
Join Date: Mar 2010
Location: hoquiam, wa
Posts: 852
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds like you have a wiring short, kinda sounds like what happened to my bro in laws truck, it ended up being the wire to the o/d button breaking in the middle of the shift lever and shorting itself out and ended up not allowing the alternator to work so he ended up stranded after awhile.

01 F350 CCSB
a few mods

7.3550Duty is offline  
post #4 of 4 Old 10-01-2012, 07:07 AM
Compression Ignition Addict
Join Date: Dec 2007
Posts: 5,807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Thanks: 5
Thanked 185 Times in 175 Posts
Feedback Score: 3 reviews
X2 on the OD wires causing this. Have a read through here -> https://b7445ba3-a-62cb3a1a-s-sites....attredirects=0
NoRalPh is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome