NEED HELP!!!!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-01-2007, 12:18 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2006
Location: An undisclosed location
Posts: 991
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NEED HELP!!!!!!!

I need your help. 2003 F250 7.3L 4X4 Auto, Terrible rattling noise when I start moving. Doesn't matter how slow or hard I leave the line. Only does it when moving. It sounds like a licking or rattling noise. It seldom does it in reverse. Has me stumped. Got any Ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-01-2007, 12:26 PM
Desert Shield/Storm Vet

 

Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Where about do you think the noise is coming from?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-01-2007, 06:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2006
Location: An undisclosed location
Posts: 991
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It's tough to say, I would say from under, more towards the rear. Here is some more stuff I noticed. Only does it under initial load, Under 2K RPM. I'm thinking it's a u joint, but the thought has crossed my mind that it could be more.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-01-2007, 06:13 PM
Desert Shield/Storm Vet

 

Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Hmm yeah crawl underneath and give it a good inspection. Might want to check your rearend fluid level also. Who knows maybe its just somthing loose underneath
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-01-2007, 06:20 PM
Learning the 6.0 game…...

 

Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,745
Thanks: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tough to say. Same thing happened to me a couple years back. Not a PSD though, it was a 2001 Silverado, and it was the pinion gear bearing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-01-2007, 06:59 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2006
Location: An undisclosed location
Posts: 991
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yea I brought it up into the shop and put it up in the air. I didn't see anything loose. I rotated (until they wouldn't move, then back in the other direction) the tires by hand while it was in park and didn't hear anything unusual. The movement in the drive shaft before the tires move felt normal. not to much slop in it. I really hope it's not my torque converters or something. The fact that it's a clicking noise and it only does it under initial load leads me to believe its the u joint.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-01-2007, 07:01 PM
Desert Shield/Storm Vet

 

Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Could be a U-joint. Usually they will squeak when they go bad.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-17-2007, 06:23 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2006
Location: An undisclosed location
Posts: 991
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No this is a really bad clicking noise. I pulled a trailor last night with a pretty heavy tractor on it and it was really loud. I also have a vibration at highway speeds.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-17-2007, 06:28 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Liberty,In
Posts: 767
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Look for rust color around ujoints,might recheck joints with trk in neutral easier to find.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-17-2007, 06:33 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: Hondo Tx
Posts: 206
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i had something similair when i put on my lift. my carrier barrings went out
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:12 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors