01 f350 7.3 won't start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-11-2012, 04:37 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
01 f350 7.3 won't start

Hey guys I'm new here !!

I got an 01 f350 7.3 dually and it won't start
I was driving to a friends place truck worked fine I shut it off turned it back on after 20min and it does not start
I just came back from a 5300 trip with no problems

It's got new battery's
183000mi

Turns over fine
When key is on position:
No check engine light
No wait to start light
When turn it over :
The tech does not move
Fuses Are good

Please help !!!
Thank you!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-11-2012, 04:41 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,071
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bingo. No WTS light.
The PCM is not getting power. So a few things: Either blows fuses. But you SAY fuses are good. Ok. So check the connection to the PCM. Does it have a chip?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-11-2012, 04:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 5,112
Thanks: 4
Thanked 110 Times in 104 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Oooh,, If I had a Nickle for every guy who came here and said "Fuses are all good" and later found Fuse #30 blown because of a bad Fuel Bowl Heater & w/No Start because of that fuse....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-11-2012, 05:20 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,071
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by NoRalPh View Post
Oooh,, If I had a Nickle for every guy who came here and said "Fuses are all good" and later found Fuse #30 blown because of a bad Fuel Bowl Heater & w/No Start because of that fuse....
I'd take a penny
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-11-2012, 05:30 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It was the relay I swaped it with the blower one and it works fine now
Thanks guys
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors