truck keeps dying - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-07-2012, 05:49 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
truck keeps dying

Just need some advice truck will run fine for awhil and then die on me usually running down highway. Wait to start, service engine soon and water in fuel all flash on dash, if I turn key off and try to restart it will start fine and sometimes run a mile or 30 miles. Put snap-on scan tool and read p0606 (PCM fault) and p1211 (pressure to high/low) talked to a "mechanic" he said ICP and fuel filter, changed both still same problem just happening morefrequent. Please any help or advice would be great.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-07-2012, 05:53 AM
Member
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 68
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
cps? not sure about the codes, but mine had the same symptom and that was the fix.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-07-2012, 06:01 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,241
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
if your wait to start light check engine light and water in fuel light flash when all this is happening then its not icp sensor ,fuel filter or cam sensor , you have a wiring issue causing this truck to lose power to the computer , do you have a plug in style chip they can work loose and cause a similiar issue
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-07-2012, 06:02 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
cps is two years old when ford recalled them i will check on getting another one
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-07-2012, 06:07 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have no chip, it is stock. I was told to check IPR what do you think, i was leaning something electrical also but dont know where to start on that, i have located most of the grounds and Ohm them and made sure that they are tight
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-07-2012, 06:17 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,241
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
grounds is a good place to start , check all wiring to ipr , ive got one right now at my shop, similiar issues ihve benn dealing with for a month , not fixed yet , , so it may get fairly deep for ya

wiring issues are mostly impossible to diag over the web , so be hard to say for sure
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-07-2012, 06:35 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well i am off to start digging on it, thanks for the help, this is the third deisel website i have been to and it is by far the most helpful
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 02-07-2012, 04:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Scuffy I lied to you, I changed the IPR out with no change, I pulled the pcm and had a plug style chip on back and taped. I removed the chip and put PCM back and truck started. I will hook a scan tool up tomorrow at work and see what if any codes.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-03-2012, 02:36 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2009
Location: Nashville
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to jaysonmore
I'm having the same problem.There was a recall a while back on the CPS which did help however I also found a broken wire.Check the wiring & connection at the ICP sensor. If I touch mine it will stall the engine. I'm looking for a harness or new plug to splice in there?
Good Luck.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors