Chip Problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-30-2011, 03:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2009
Location: Nashville , GA
Posts: 822
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Chip Problem

On my 02 f-250 Ive had a tw chip for about 8 months or so its worked perfect till now it cuts the fuel pump off ive took it out and cleaned everything and put if back in and it will run for about 5 mins then die off and everything is fine but the fuel pump doesnt cut on
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-30-2011, 03:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2009
Location: Nashville , GA
Posts: 822
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
any ideas or help it greatly appreciatied
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-30-2011, 04:00 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2011
Location: Maine
Posts: 4,240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Send a message via Skype™ to ToMang07
Take the PCM out and make sure the contacts are clean.

Then try mounting the PCM without the Black Box. I fashioned a "Z" shaped bracket with a piece of rubber to hold the PCM in place, too care or my issues.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-30-2011, 04:01 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2011
Location: Maine
Posts: 4,240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Send a message via Skype™ to ToMang07
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-30-2011, 04:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2009
Location: Nashville , GA
Posts: 822
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok ill give that a try ive had the chip out for a week and i miss it dearly lol
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-06-2011, 07:52 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2009
Location: Nashville , GA
Posts: 822
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i tried that and that didnt work im out of ideas now i geuss its just the chip itself causing the problem. But im open to try any other ideas anybody may have
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-06-2011, 11:34 AM
Powerstroke Junkie


 

Join Date: Aug 2006
Location: Mayberry, NC
Posts: 8,309
Thanks: 0
Thanked 40 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
call Tony!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-06-2011, 01:18 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2009
Location: Nashville , GA
Posts: 822
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ive got it working now one of my neighbors is the service manager at my local Ford place he stopped and fount my problem a loose ground
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-06-2011, 09:54 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2009
Location: US Navy
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds like the chip is fried...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-07-2011, 11:36 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 196
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by 02stroker250 View Post
Ive got it working now one of my neighbors is the service manager at my local Ford place he stopped and fount my problem a loose ground
Must be nice.. Im movin on Your street..
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors