What The? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-23-2007, 01:38 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2007
Location: Graham, Wa
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What The?

Hey gang SGT D forum newbie here i have a PSD problem. here's the breakdown.
Drove home for lunch no problem. Parked. Ate lunch 1 hr later i started truck, backed out of parking spot put truck in to drive and made it approx. 20 yards before i lost throttle response engine started running rough and then stalled out. Truck would crank and tried to fire over once again but now just cranks and cranks. I have recently replaced fuel/water sep. o-rings and fuel filter element. I run pump diesel and Power Services cetane booster. The fuel gauge shows a 1/4 tank of fuel and the fuel system pressurizes to the point that when i cracked the fuel filter lid to have a looksy it shot everywhere. HELP?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-23-2007, 01:47 PM
Strokin' In Dixie-Land
 

Join Date: Jan 2007
Location: Troy, Alabama
Posts: 2,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like the typical CPS (Cam Position Sensor) may be bad.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-23-2007, 01:48 PM
Rob Rob is offline
Super Moderator


 

Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,233
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
no clue my friend, but im sure someone more knowledgable will speak up soon!! welcome to the site!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-23-2007, 01:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,034
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Big AL View Post
Sounds like the typical CPS (Cam Position Sensor) may be bad.
this is exactly what happened to mine lol. its a simple $15 fix if this is whats wrong
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-23-2007, 01:55 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Mar 2007
Location: denver, colorado
Posts: 302
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews


Welcome to the ORG!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-23-2007, 01:57 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2007
Location: Graham, Wa
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok i check it out. where exactly is the CPS located
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-23-2007, 02:23 PM
Strokin' In Dixie-Land
 

Join Date: Jan 2007
Location: Troy, Alabama
Posts: 2,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Big AL View Post
Sounds like the typical CPS (Cam Position Sensor) may be bad.
Oh yeah - WELCOME
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-23-2007, 02:29 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,034
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
mine is a 7.3 and was located directly in front of the block.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-23-2007, 02:30 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Albuquerque, NM
Posts: 1,034
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
also, if you search online im sure you can find the directions for removal and reinstalation with a new part.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-23-2007, 02:37 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2007
Location: Graham, Wa
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanks gang i found it
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:04 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors