Bad Chip??? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-05-2007, 03:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Georgetown, Ky
Posts: 393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bad Chip???

My truck has been dieing last couple of days for no reason. Its just dies like turning the key off. I started back sfter a few cranks every time until today. So I took my chip out and it started fine. I drove it a while then put the chip back in, wouldnt start, took it back out its fine. Do chips go bad???
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-05-2007, 03:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Posts: 3,366
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did u d/c the batts when u put it in and it might be a connection on the pcm or the CPS?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-05-2007, 05:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Georgetown, Ky
Posts: 393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the chip worked fine for about month it. It only died at low rpm cruising, never died when I was getting on it. I'll try cleaning everything again and reinstalling. Just dont know why it would do that after a month. If computer had bad connection it would do it stock. I guess
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-05-2007, 05:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Posts: 3,366
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my moms did that and it was the CPS
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-05-2007, 05:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Georgetown, Ky
Posts: 393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How much?? hard to install??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-05-2007, 05:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Posts: 3,366
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
does it do it with out the chip installed at all? did u clean the connectors installed. im sure someone thats alot more help then me will be along if not PM. I am going to bed for the evenin
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-05-2007, 05:21 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What kind of chip is it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-05-2007, 05:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Georgetown, Ky
Posts: 393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Today it was quiting about every 5 to 6 miles I took the chip out, and its been fine for around 40 miles or so. Its a TS chip burned by Wildman I'm going to call him tomorrow and see what he says.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-05-2007, 05:40 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm sure he'll be able to set you straight.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:44 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors