Bunch of Symptoms - Any Ideas? - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 02-01-2011, 08:21 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Bunch of Symptoms - Any Ideas?

2001 7.3 Excursion. So when I'm starting to get low on fuel (basically light just came on and digital readout says 45 miles until empty) the truck spits a sputters like maybe its not getting enough fuel. A small amount of blue smoke also starts coming from the exhaust. As soon as I gas up, it goes away.

This has happened like 3 different times all when gas was starting to get low. Could there be something in my tank that only rears its ugly head when fuel is low, or maybe my fuel gauge sensor is going bad, and I have less gas than advertised?

Thanks in advance.
ATVSGONEWILD is offline  
post #2 of 4 Old 02-01-2011, 08:23 AM
scuffs *****

 
Tyler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Oakwood, OH
Posts: 5,270
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Tyler
Sounds like its picking stuff up in the bottom of the tank and cloggin' ya up

Sr. Engineering Tech/OPS Technician @ Your local cable company.
1997 7.3L PSD
| 4" MBRP Exhaust | S&B CAI | Torque Converter Lock-Up Switch | Exhaust Brake | FPR Shim |DB High Torque Starter | 188,000 Miles | Xtreme Daily Tune | SOLD

2014 Ford Fusion SE
| 1.6 EcoBoost | 6-Speed Manual | The basics and some goodies |
Tyler is offline  
post #3 of 4 Old 02-01-2011, 04:11 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm guessing your fuel gauge is a litte inaccurate.

late 99' F350, Crew cab, SRW, 4guage pillar pod, combo driving/fog lights, 55w backup lights, drivers side battery isolation mod,6637 intake
coot1 is offline  
post #4 of 4 Old 02-02-2011, 04:22 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I had the same problem it was the cam sensor that had been recalled, also,change fuel filter
bashlin1 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome