Erratic idle after Hard accel - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-31-2011, 12:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Round Rock
Posts: 316
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Erratic idle after Hard accel

After accelerating hard im getting a very erratic idle bounces between 7-1100 rpms for about 10 secs then idles normal. any ideas
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-09-2011, 06:55 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Round Rock
Posts: 316
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bump anybody
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-09-2011, 02:43 PM
Member
 

Join Date: Oct 2009
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine did it and it was the cam position sensor. I accelerated hard to 35 mph and when I let off to go 35 it shut off. It had rough idle and hiccuped sometimes which from what I've read are all classic CPS issues. Hope that helped. 25 dollar fix would be nice for you.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-12-2011, 02:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Round Rock
Posts: 316
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
just changed it bout to mths ago, if that is wat it is this is getting ridiculous be 4th one n 2 yrs. but Im going to order 2 of the black ones from riffraff
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-07-2011, 08:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2008
Location: Round Rock
Posts: 316
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Fixed it was bad ICP sensor, I have also had an irregular idle for the last 8-9 mths turned out to be the pre filter in the tank was clogged, and after fixing all those problems I decided to install the black CPS and it idles smoother than it has in 2yrs. GRAY CPS is junk JMO
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:42 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors