Help help help! No power, shutter, rough idle - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-01-2011, 01:59 PM
Member
 

Join Date: Jul 2010
Location: Warner Robins Ga
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Help help help! No power, shutter, rough idle

I finished putting my 01 250 (basically stock except for a 4" exhaust no muffler) back together yesterday after replacing the up pipe gaskets, pedistal o-rings, gutting the pedistal, and removing the evbp flapper. It ran fine all day yesterday and today up until about an hour ago.

It started feeling real low on power then started shuttering real bad all of a sudden. After letting it sit for about 20min it ran great again for about 5min then started acting up again.

There isn't a check engine light and I'm farley new to the diesel world.......so where should I start looking?

Also, after gutting the pedistal are you supposed to plug that sensor at the base back up......or leave it disconnected like I did?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-01-2011, 02:06 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 871
Thanks: 2
Thanked 11 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
As for the plug connector , either way is fine
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-01-2011, 02:08 PM
Member
 

Join Date: Jul 2010
Location: Warner Robins Ga
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by scagle1 View Post
As for the plug connector , either way is fine
Dang, I was hoping that was it lol
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-01-2011, 02:25 PM
Member
 

Join Date: Jul 2010
Location: Warner Robins Ga
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
also, my mileage has dropped 4mpg since this has happened.

I know most say not to pay attention to the overhead computer but mine has always been pretty accurate.......and its gone from 12mpg to 8mpg.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-01-2011, 04:59 PM
Member
 

Join Date: Jul 2010
Location: Warner Robins Ga
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just got off the phone with a buddy of mine, who is a diesel tech, and he said it sounded like a couple injectors that went bad......but I just ran across this thread http://www.powerstroke.org/forum/7-3...r-harness.html

which is line with what he said.......what do you guys think?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:01 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors