PLease help. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-01-2007, 07:35 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2005
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
PLease help.

Kinda new with the diesel stuff. I have a 01 cc 4x4 , auto. Last week i insalled guages , And A pillar. So all is fine and dandy, Then i had a stupid attack and went and washed the engine off at the car wash.Since then it hasn't ran right. The engine will lope at idle, Hit the load lever and 20 seconds later it might rev up or not. Nothing consistant.I found the little Green hose off of the air intake. Plugged back in. No help. OH yeh it has an AFE blue intake also. Any ideas would be of great help. Thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-01-2007, 08:45 PM
Banned
 

Join Date: Apr 2007
Location: Ponca City, Okla
Posts: 1,089
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Blue01F250 Send a message via Yahoo to Blue01F250
I'm not sure what it could be - other than water in any of the connections under there! But a Free Bump for you before bed! lol Good luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-02-2007, 04:36 AM
.

 

Join Date: Oct 2006
Location: Oklahoma
Posts: 4,489
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
BUMP
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-02-2007, 04:43 AM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would check the fuses.. check all wire connections..

worse comes to worse I'd take it to the stealership and see what they find.. I think they will check out the truck for like $100 or something like that...

good luck bud!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-02-2007, 06:34 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2005
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bump

OK so whats a free bump? Checked all of the fuses under the dash, All fine. Do i need to check fuses under the hood? Could i have hooked something from the guage set up wrong? Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-02-2007, 06:40 AM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
a bump is just a term used to bump the thread to the top so more people will see it "as new"

yeah, the fuses under the hood was what I was refering to..

Human error is always possible, go back and tripple check the gauge set up..

also, I dont know if its possible, but did you cover the intake with a bag or anything.. and did you immediately start the engine after hosing off the engine?
as I said I dont know if its possible, but maybe you sucked up a lot of water from getting it in the intake...?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-02-2007, 06:41 AM
Is it even worth it???



 
Join Date: Aug 2006
Location: Lex KY
Posts: 9,093
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to ABOBB Send a message via Yahoo to ABOBB
Bump means that the post doesn't necesarily add anything.. but it moves the thread toward the top of the list of latest postings. Doing so (in moderation please) will help the thread get noticed.

BTW.. other than answering your question... this is a BUMP!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-02-2007, 06:48 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Tuscaloosa Alabama
Posts: 1,770
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sorry bud, I've never had any problem washing my Stroker, (knock on wood)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-02-2007, 06:51 AM
Banned
 

Join Date: Apr 2007
Location: Ponca City, Okla
Posts: 1,089
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to Blue01F250 Send a message via Yahoo to Blue01F250
I would think your possibilities are:

A blown fuse under the hood - there are a LOT of them!

Water in thru the intake - although I wouldn't think so

and the most likely is water in one of the many electrical connections under the hood all around the engine harnesses - you might unplug them one by one (at least the ones you can find and get to) and maybe blow them out with air and at least make sure they are all dry.

of course do that after checking the guage install
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-02-2007, 07:50 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2005
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
OK i will try all of these ideas tomorrow and let everyone know. I did have a freind do a general scan on the thing, He said there were no engine codes, But when i would drive it once in a while the bad light would come on, And then go off, Intermintaly, Thanks for the Bumps , And ideas. ( Itwontgetitnow)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:16 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors