studdering - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-19-2009, 08:24 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Location: Colorado
Posts: 882
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
studdering

Okay, so when i first start my truck and untill it gets up to temp it will studder a little bit, and when i accelerate lightly it does it. it seems like it is going to die but doesnt. it just chugs until it is up to temp then it seems to stop, if i let it sit for an hour it will start doing it again until it is running at normal temp. any ideas? oh and no CEL, and its an 2002 F350.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-19-2009, 09:11 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Arnold, Mo
Posts: 1,567
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like the ebpv is sticking on you.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-19-2009, 09:22 AM
Shaking the Bush Boss
 

Join Date: Feb 2007
Location: Salisbury, NC
Posts: 9,740
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
+1 for the ebpv.... unplug it at the turbo, see if it does it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-19-2009, 09:56 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Location: Colorado
Posts: 882
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Ill unplug it and see but i really dont think that is it. it seems more like the ICP sensor to me but not sure if that would do this. oh and i have a dp-tuner, with it on the 140 setting it seems to have alot of power, but when i put it back to stock it has NO power, way less power then stock should have. i dont know if what ever is wrong has to do with this or not or if i have 2 problems.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-19-2009, 06:22 PM
Shaking the Bush Boss
 

Join Date: Feb 2007
Location: Salisbury, NC
Posts: 9,740
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If not the ebpv, could be the ipr valve. IIRC, mine done pretty much the same thing. I had to put the 6 pos chip over to extreme setting to get my truck to move. mmmm
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:34 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors