NEED SOME HELP PLEASE!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-18-2009, 04:16 PM
JCW JCW is offline
Premium Member
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
NEED SOME HELP PLEASE!!

03' 7.3L RUNNING SUPERCHIP PROGRAMMER

I'm located in Ky. where it's been cold. And my truck has been running fine!
Today it's 38 degrees, I cranked my truck today and it ran fine. I drove it about 2 miles when I took off from a red light it fell on its face and died! It turns over fine actually to good! After about 10 mins. it crank once,but when I put it in gear it died! And I finally had to call a wrecker! $60.00 to go two miles! I changed the CPS as soon as I got home, but still no crank! I put the progammer on it and I pulled these codes.. p1280, po237, po733, po478, p1212, p1211. I had the 5.9K mod on it and the pigtail that tricks the MAP sensor but I removed it when it wouldn't start! And it still doesn't start!
It doesn't even try to crank no smoke no nothing!

Anyone know what might be causing it not to crank?

thanks for your help!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-18-2009, 06:04 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2008
Posts: 124
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You need to get a scanner in that bad boy and check out your ICP pressure.
it needs to me min of 500psi to start.. Is your fuel pump running? So many codes seems like a harness came loose..

Last edited by street_legal?; 12-18-2009 at 06:07 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-18-2009, 06:10 PM
JCW JCW is offline
Premium Member
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Not even a month ago I had it in the ford shop and everything checked out good except the IPR valve. I changed that out and then no codes except the ones that it normally throws because of my programmer. I do have a spare icp sensor, and I'm not sure about the fuel pump running. I was on my way to work and I'm at work now so I haven't had time to even check the fuses or anything.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors