AE not finding my 03 E-350 - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 12-13-2009, 02:43 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2008
Location: La Porte County
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
AE not finding my 03 E-350

I bought the AE software with the Ford bundle a couple of weeks ago because I was having no start issues with two 7.3L's. I found that it is not compatible with the 1995 1/2 F-250 I wanted to use it on. Now I have plugged it into my 03 E-350 and it won't even acknowledge that the plug is connected. Anyone know what might be the problem? The software does work well on my 01 F-250 7.3L.

thanks,
Patrick in Chicago Land
CarTotem is offline  
post #2 of 3 Old 12-16-2009, 07:13 AM
Powerstroke Junkie


 
NCHornet's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mayberry, NC
Posts: 8,308
Thanks: 0
Thanked 51 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Did you follow the PSD settings recommended on the ITP website? Might want to do that.

NCH
Proud Father of USAF Airman


2000 F350 DRW,CC,LB, 4X4, Western Hauler Pkg.
Ford AIS/ BTM, FTVB
My CCV MOD, Coolant filter
06 Grill, 05 lights,6.0 trans cooler
Cyro/Hawks, JVC Touchscreen HU, JL C5's, Infinity 800watt amp,
DP tunes, 60 tow/80 e/120 race, on a SCT2 tuner
P3 controller, Brite Box Turbo Lifesaver
KMC Wheels x 4

http://s132.photobucket.com/user/NCH...=recent&page=1

Friends Don't Let Friends Drive Trucks With Generic Tunes
NCHornet is offline  
post #3 of 3 Old 12-16-2009, 07:23 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jun 2009
Location: Molalla, Oregon
Posts: 957
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Need to configure communications, go to vehicle drop down menu, comm. configuration, vehicle interface type: j1850 pwm. initialization type: non-obdII only. boom, done! also if the 03 is a 6.0, it uses CAN high speed comm. need to configure from same vehicle menu, use auto detect and obdII compliant, when comm is established it will promp you to enter a vehicle system, choose 6.0 powerstroke.


Last edited by Robsr; 12-16-2009 at 07:31 AM.
Robsr is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome