turbo - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-07-2007, 03:02 PM
Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: Grantsburg
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
turbo

Hey i recently purchased a dp tuner chip i did not get the boost thing where it lets your turbo get more boost i wanted to stay safe. I have hadd it for two days and i realized after getting on it a couple times that the turbo works great there is no turbo surge when you get on it but when you slow down the turbo still has the noise that it always makes but there is a sound it sounds like there is a cat purring queitly or somthing with the whistle noise it is not loud at all but i can here this. is this common iwth a chip.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-07-2007, 03:41 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What other mods do you have? Intake, Exhaust?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-07-2007, 03:57 PM
Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: Grantsburg
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i have a k an n filter that drops in your factory airbox it. it lets more air through. and i have 5 inch exhaust
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-07-2007, 04:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2005
Location: Greenwood, Indiana (Indianapolis)
Posts: 7,241
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 99Smokin73Stroker Send a message via Yahoo to 99Smokin73Stroker
You aren't going to hurt that truck whether you get the "boost thing" or not. More boost is better in some cases, helps burn off added fuel with chips.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-07-2007, 04:08 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm not 100% sure, but I don't think a chip would make the turbo sound different. Does it only make that sound when you let off?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-07-2007, 08:04 PM
Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: Grantsburg
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yes it only makes the sound when i let off it dont sound bad it sounds differant and i didnt know if i ruined somthing or not. But i put it back to stock and it still made that noise maby it is all in my head and it was there before and im thinking that i ruinned somthing. so tonite i used my old superchips and went down there and delteed watever codes that came up i cant remember them rite off hand i will get them tommrow but i put my dp on stock and it didnt make that noise minute i put it on 80 econ then i let off and it made that little noise again. like i said above it dont sound bad it just sounds like differant i dont know its hard to explain its almost like when i cleared the codes it didnt make that noise then the chip set off a couple codes again and then it makes that noise until the code is cleared is wat it seems like to me.

Last edited by 99POWERSTROKE7.3; 02-07-2007 at 08:06 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 02-08-2007, 06:42 PM
Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: Grantsburg
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well i went down today and put it on stock and it did read one code i dont know if this mite be the cuase of that little sound it said code number P0470 this is an exhuast back press sens cric error. Im not to sure what that means. could someone please help me. but i went for a drive for a while on the 80 hp seting and i didnt get on it at all the sound was barely noticable at all. But wen you get on the truck it is louder but not very noticable either. Then wen i got back home i went dow nthere and there was no dtc. so i guess i dont know wat to think about it. someone please help is that sensor causing the issue. oh and wen i went on the 80 seting i did leave it on stock before the eighty setting and the sound was barely noticable on stock. please help

Last edited by 99POWERSTROKE7.3; 02-08-2007 at 06:47 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:55 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors