Power mirrors don't work - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-08-2012, 07:33 AM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2012
Location: Lexington, NC
Posts: 1,675
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Power mirrors don't work

Ever since I got the truck my power mirrors haven't worked properly. First I checked the fuse and it is ok. It is odd they will sometimes work but in only one direction, like they will only go out or come in but you can't get them set where you want them because they will quickly stop working again. Thanks for any input.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-08-2012, 12:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Location: Jefferson, NC
Posts: 396
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by WHEELER3129 View Post
Ever since I got the truck my power mirrors haven't worked properly. First I checked the fuse and it is ok. It is odd they will sometimes work but in only one direction, like they will only go out or come in but you can't get them set where you want them because they will quickly stop working again. Thanks for any input.
Replace the switch. Took care of my issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-08-2012, 04:23 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Location: Monroe GA
Posts: 237
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
take the switch out, dissassemble it and clean all the contacts. My mirrors didn't work for over a year after I bought the truck, I finally took it apart, cleaned it and they work excellently now. Its free so might as well try it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-09-2012, 04:28 AM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2012
Location: Lexington, NC
Posts: 1,675
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 7.3PwrHse View Post
Replace the switch. Took care of my issue.
Was the switch expensive and was it hard to put in? It is good to see some other guys from NC on here.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-09-2012, 04:31 AM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2012
Location: Lexington, NC
Posts: 1,675
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Shadowfax View Post
take the switch out, dissassemble it and clean all the contacts. My mirrors didn't work for over a year after I bought the truck, I finally took it apart, cleaned it and they work excellently now. Its free so might as well try it.
I had to do this on one of my other vehicles and it fixed the problems, but it was power door locks. Was it hard to get into and what did you clean it with contact cleaner?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-09-2012, 04:40 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Location: Monroe GA
Posts: 237
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Not hard at all. Switch just pops apart, I used a small pick and scraped the contacts clean and sprayed with brake cleaner.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-10-2012, 04:38 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2011
Location: Jefferson, NC
Posts: 396
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by WHEELER3129 View Post
Was the switch expensive and was it hard to put in? It is good to see some other guys from NC on here.
Can't remember off the top of my head. I'd try cleaning it first, couldn't hurt.

What part of NC you in?

Sent from my C771
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-13-2012, 04:59 AM
Premium Member
 

Join Date: Jul 2012
Location: Lexington, NC
Posts: 1,675
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 7.3PwrHse View Post
Can't remember off the top of my head. I'd try cleaning it first, couldn't hurt.

What part of NC you in?

Sent from my C771
I tried cleaning it this weekend and it worked momentarily but then stopped, I guess I need to replace the switch. I live in Lexington between Charlotte and Greensboro how far are you from me?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:10 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors