which wire! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-30-2010, 10:10 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2010
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
which wire!

i am trying to finish up my install of a 10" sub in my 2002 crew cab and ive hit a road block!!!

i need to know which wire to splice into for signal from my factory head unit to the amp

stock head unit is the cd/casset unit

help would be greatly appreiciated asap!



Jake
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-30-2010, 10:15 PM
Banned

 

Join Date: Jul 2008
Location: Bryan/College Station/Tyler, TEXAS
Posts: 26,488
Thanks: 15
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 1 reviews
i think theres a harness that will work for that. but for stock i dunno.


Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-01-2010, 04:39 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,175
Thanks: 10
Thanked 37 Times in 34 Posts
Feedback Score: 0 reviews
you should really get a new head unit with the pre-outs on it all ready...but i believe you need a little device that you wire into the speaker wire for the rear which will turn the speaker wires into outputs to run to the amp. then you will have to wire the rears up with the fronts as the stocker should only have front and rear speaker outs in the form of wire only. sound quality is diminished by the adapter as well. $150 bucks on an aftermarket deck plus 20 for the conversion kit to go from double din to single would be much easier. We got one with a usb out on the front and put all our cds on the usb drive , plugs right into the front of the stereo and behold...lots of music
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-01-2010, 07:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Wright City, MO
Posts: 2,784
Thanks: 3
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 1 reviews
You need a line out converter for the RCAs. For your remote turn on, just hook it up to the power wire going to the headunit. If it's wired like my 2000, it's the 2nd wire from the left, top row.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:43 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors