hit road block on stereo install and amp wire running - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-31-2010, 07:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Location: vacaville,ca
Posts: 343
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hit road block on stereo install and amp wire running

alpine ida-x200 hu,metra harness and scosche adapter panel.ive pulled out the stock headunit and have the alpine fitted to the adpater but what the hell holds the adpater in place?im normally pretty handy with stereo stuff but im lost with this.im stopping for the night cause my next step after being stumped is throwing tools.
so i figure ill ask and start fresh in the morning.
pics would be awsome

as for the amp,what route do people normally take for running the wires?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-31-2010, 07:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2009
Location: Vero Beach, FL
Posts: 536
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 2 reviews
If your talking about the black piece that the radio sits in it should have clipc on it and itll snap into the hole in the dashpanel. I usually run my wires along the side under the step panels. If you know what I mean..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-01-2010, 07:09 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Woodstock, GA
Posts: 405
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Not sure what you ment by adapter, I installed car audio for years.

If the adapter that mounts the headunit, it should bolt right in. If it's not clear how it's done it may be possible you have the wrong kit. I just read you have the sorche kit... They are junk.., take it back and get the metra adapter and that should solve your problems
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-01-2010, 07:29 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,004
Thanks: 109
Thanked 90 Times in 84 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Quote:
Originally Posted by Blitanicle99 View Post
Not sure what you ment by adapter, I installed car audio for years.

If the adapter that mounts the headunit, it should bolt right in. If it's not clear how it's done it may be possible you have the wrong kit. I just read you have the sorche kit... They are junk.., take it back and get the metra adapter and that should solve your problems
There are tabs on the cage that came with the radio. Use the appropriate tabs to hold it in place in the Metra piece.


Scosche kit Metra kit same difference for the last 4 years or so. Same company makes both now
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-02-2010, 09:20 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Walcott, Ia
Posts: 210
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
x2 on the wire routing by the kickpanel.. i managed to stuff a 4g. wire in there(drivers side) and ran the rca cables and remote turn on on the passengers side. grounded to the rear seat mount, where seat bolts to floor of truck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-02-2010, 10:44 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Location: vacaville,ca
Posts: 343
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well if i fix one issue another shows up. i got all wires run and hid very well,but the stupid head unit is tweaking out on me. its lighting up and seems to be playing music but im getting nothing for sound.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-03-2010, 05:13 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2010
Location: pa
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
do you have an amp hooked up? if so, did you hook up the remote wire from the head unit to the amp?

if not are you sure the your speaker wires are hooked up the same, + to + and - to - ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-11-2010, 11:43 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Location: vacaville,ca
Posts: 343
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
up and bumping lol

well its about 90% done at this point.i have a 0awg running off the battery to a 0in/dual 4awg out fused block. ran 4awg to the amp and the other port runs to a 4awg in/quad 8awg out. this is for the offroad lights and any other assor. using new battery terminals to aid in the adding of new wires,plus it really cleans up the battery area.
basically its similar to what i did in my sti.
Attached Thumbnails
hit road block on stereo install and amp wire running-battery-terminals.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:04 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors