Ts 6 Chip Question. . - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-05-2014, 03:59 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2013
Posts: 313
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ts 6 Chip Question. .

Hi guys...

I got an opportunity to get a second ts 6 chip but it came of a 2002 7.3 auto....would it be compatible with my 2001 7.3 auto or are the pcm different? .....Supposedly it only has 4 tunes on it since it was custom tuned...Any thoughts or suggestions?

Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-05-2014, 04:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Chico, California
Posts: 3,352
Thanks: 14
Thanked 90 Times in 86 Posts
Feedback Score: 0 reviews
it should work.
hopefully one of the tuners will stop in
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-08-2014, 06:20 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2013
Posts: 313
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks Blue...

Anyone else have an opinion before I grab it this Sunday?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-08-2014, 06:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2013
Posts: 1,876
Thanks: 57
Thanked 155 Times in 144 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would get the PCM code from both pcm's and post them up to make sure they are comparable.


Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-08-2014, 06:50 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2013
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i thought some of the computers were different, atleast when i ordered mine from PHP they wanted to know the numbers/letters on PCM
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-08-2014, 06:51 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2006
Location: Bend, Or
Posts: 6,091
Thanks: 29
Thanked 39 Times in 37 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It will not work... Two completely different PCM's. Not codes, but physical PCM families
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-08-2014, 11:56 PM
Member
 

Join Date: Mar 2013
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by CSIPSD View Post
It will not work... Two completely different PCM's. Not codes, but physical PCM families
What he said...a while back I sent a chip off for a reburn and it came back with the wrong pcm code. The truck would crank up and run but would shut off anytime you changed tunes going down the road.....not fun to say the least.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-09-2014, 05:29 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Apr 2010
Location: Defiance
Posts: 4,589
Thanks: 389
Thanked 105 Times in 100 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Montgomery P-Stroke View Post
What he said...a while back I sent a chip off for a reburn and it came back with the wrong pcm code. The truck would crank up and run but would shut off anytime you changed tunes going down the road.....not fun to say the least.
That's the huge advantage of the Hydra chip. Not having to send it out for a reburn.

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-10-2014, 06:15 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2013
Posts: 313
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If I get the chip could you re burn everything Corey with power stuck tunes?

If I gave you my pcm for my truck would that be enough to re burn the chip so it functions properly without issue?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-10-2014, 06:26 PM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Apr 2010
Location: Defiance
Posts: 4,589
Thanks: 389
Thanked 105 Times in 100 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Msp079 View Post
If I get the chip could you re burn everything Corey with power stuck tunes?

If I gave you my pcm for my truck would that be enough to re burn the chip so it functions properly without issue?
Definitely.

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors