Newb question about BANKS removal - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-13-2014, 01:02 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Newb question about BANKS removal

Hi , I had no luck in my general post question so thought I'd condense it here.

I have a banks ottomind chip and trans command. If u a DP style chip do I remove both the chip from the Ecu and the trans command?

I bought the truck with them installed so I'm a bit newb as there removal and replacement.

Any help on this and best chip/controller is appreciated.

Matt
F350 7.3 dually 2wd.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-13-2014, 08:29 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2013
Posts: 2,311
Thanks: 91
Thanked 186 Times in 174 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You will need to remove them both to install a new chip. I sold my trans command for $150. It was new in box because I have a standard. I sold my banks chip for $125. I'm not sure how to remove the trans command but the chip is easy. First thing you do is take your keys and put them in the house. If you keys are in the ignition when you pull the chip you will fry your PCM. Look down by your ebrake and you will see your PCM. The case should be modified to pull the chip out without pulling the whole PCM. Just grab it and pull it out. Then your done. I suggest the hydra from php for the chip. If funds are not there just pick up a 6 position chip from riff raff.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-14-2014, 03:14 PM
Member
 

Join Date: Aug 2013
Location: La Cresta Murrieta, CA
Posts: 67
Thanks: 18
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My truck had the banks chip and trans command on it when i bought it, When i switched to my F8 chip I didn't feel like messing with removing all the wiring for the trans command unit so i just installed the bypass plug and left it all there. No issues and is running great with custom tunes from DP and Dyno Proven. I wouldn't give that trans command unit to anyone, let alone try to sell it.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:03 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors