hypertech power programmer??? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 02-08-2008, 05:28 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
GoldieStroker944's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: scottsbluff,ne
Posts: 1,086
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hypertech power programmer???

i had a hypertech powerprogramer 3 and i installed it under the 2nd setting but when i went to change it to the third it wouldnt let me get into it keeps saying error 91 but that code isnt in the book i have tryed and tryed with this thing and i jsut cant get it any help would be awseome


2003 7.3L
Crew Cab Short box
Lariat
Cowl (functional)hood
315/75-16 wild coutry A/T's
Hypertech power programmer 3
T.S 6pos
stock,high idle,50,75,100,140
AFE stage 1
Foil delete
MBRP Cool Duals 6" tips
Sirius sat radio
GoldieStroker944 is offline  
post #2 of 5 Old 02-08-2008, 05:46 PM
Powerstroke Techie

 
djsdiesel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Moses Lake, WA
Posts: 723
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
error 91 means that it is programmed to another vehicle. Have you had your pickup to ford lately. They may have reprogrammed the PCM and erased your program.

99.5 F-250 PSD AT 4x4, 4in lift, 37 13.5 18 Pro comp Extreme A/T's, S&B Intake, GTP38R, DP Tuner custom programs (140 Agg., 120 sled pull, 80 tow and 60 tow), Rosewood DIY stage 2 injectors, BTS Trans, 5in exhaust no muffler, 6 oh intercooler, Ford AIC, EBPV delete, Foil delete, T/C lock up mod, Pusher Fuel Pump, Three Chime train Horns

djsdiesel is offline  
post #3 of 5 Old 02-08-2008, 05:48 PM
FJuanfiddy mod


 
Dave's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Thanks: 132
Thanked 182 Times in 162 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Error 91 means program your vehicle back to stock before trying to program another vehicle.
Did you by chance program another truck with it

Email: Dave@powerstroke.org
2011 F150 Ecoboost Crew cab lariat. Custom tunes from KEM and 5Star, and Unleashed
2012 F150 Crew Cab Ecoboost stock for now-Totaled March 12 2015
2006 F250 ECSB Lariat 4x4

Leveling kit, 315/70/17 Kelly TSRs on Method race wheels
ARP studs and OEM gaskets done by Renegade Diesel
ECM and Atlas 40 FICM tuned by Bill at PHP SCT tunes by Truck Source Diesel. Gearhead, Innovative, Wildman and Tyrant diesel
Flowmaster/MBRP Hybrid Exhaust
Edge Insight CTS
Coolant filter
Bulletproof diesel FICM EGR Delete, Oil Cooler and Water Pump, and Light bar.
Dually LED lights from Stealth Automotive/Xpedition Outfitters
No Limit Fab 6.0 Cold Air Intake
http://www.bulletproofdiesel.com/default.asp
http://nolimitfabrication.com/
Dave is offline  
post #4 of 5 Old 02-08-2008, 05:49 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
GoldieStroker944's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: scottsbluff,ne
Posts: 1,086
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no i havent and i was to the understanding that error 93 was the code that it threw when it had been programmed but really i put the chip in one day and the next day i went to change it and it wont let me enter what they call programmer mode


2003 7.3L
Crew Cab Short box
Lariat
Cowl (functional)hood
315/75-16 wild coutry A/T's
Hypertech power programmer 3
T.S 6pos
stock,high idle,50,75,100,140
AFE stage 1
Foil delete
MBRP Cool Duals 6" tips
Sirius sat radio
GoldieStroker944 is offline  
post #5 of 5 Old 02-08-2008, 06:46 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
GoldieStroker944's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: scottsbluff,ne
Posts: 1,086
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well i just went and tryed it again and it recognizes the vehicle it says programmer has prgramed then it scanes the codes and every thing and then when it askes to enter programmer mode press y and i do it and it just comes up with the error 91 code again


2003 7.3L
Crew Cab Short box
Lariat
Cowl (functional)hood
315/75-16 wild coutry A/T's
Hypertech power programmer 3
T.S 6pos
stock,high idle,50,75,100,140
AFE stage 1
Foil delete
MBRP Cool Duals 6" tips
Sirius sat radio
GoldieStroker944 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome