HELP ASAP!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 17 Old 10-26-2007, 02:10 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
HELP ASAP!!!

so today I went to install my ts 6 pos chip and after installing it the truck throws a CEL code but if i go to give it throttle nothing happens but if I give it full throttle the CEL goes away and the engine revs but as soon as I let off the throttle same thing happens CEL comes on and no throttle So I just took the chip completley out started the truck no CEL but no throttle. and YES the connections are clean. Has anyone had a similar probelm? any advice? I can use any help rite now thanks.
MMA21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 Old 10-26-2007, 02:12 PM
The Fat Mod
 
Logan's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Hickory, NC
Posts: 12,509
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
What all have you done to your truck? The first thing I was thinking is clean connections and make sure it is pushed on all the way. Other than that...do you know what code you were throwing?

Logan is offline  
post #3 of 17 Old 10-26-2007, 02:21 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
just the usual chip intake exhaust I've had to re-install this chip a couple times before so I know the chips not bad but this is the first time I've ever had problems with it. come to think of it I dont think I took the negative battery cables off this time first could that cause this?
MMA21 is offline  
post #4 of 17 Old 10-26-2007, 02:30 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Haven't had the problem. Clear the codes. You apparently set a throttle coherency fault. You may be in limp-in, so no throttle. Do you have a scan tool?
mcnik is offline  
post #5 of 17 Old 10-26-2007, 02:35 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I don't have one but I should prob go pick one up. Could I just disconnect the negative terminals for 10 min? Would that reset the light? bc I already tried that and CEL come on immedatly
MMA21 is offline  
post #6 of 17 Old 10-26-2007, 02:56 PM
COLLEGE KID
 
lifewitlooie's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 3,226
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to lifewitlooie
bummp for exposure, hope u get it fixed
lifewitlooie is offline  
post #7 of 17 Old 10-26-2007, 03:02 PM
John Wood Nut Swinger

 
strokin_early_99's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: too far from Texas
Posts: 3,410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 1 reviews
When you say no throttle do you mean that you push it down, the engine will not increase RPM?

Early 99 (Born on 11-20-98) F350 CC LWB 4X4
north of 480hp and south of 13.7sec
Bored with current setup

Sled Pull and Drag Racing Videos

<><
Family of 5 saved by Grace.....

Sponsored by Left Coast Diesel in Concord, Ca

Anything BUT Conservative Performance
strokin_early_99 is offline  
post #8 of 17 Old 10-26-2007, 04:05 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well i just got a obd II scanner and I hooked it up but it says theres no codes even though the CEL is on. But yeah i'll give it throttle and the rpm's stay the same until I give it full throttle then it will rev up.
MMA21 is offline  
post #9 of 17 Old 10-26-2007, 04:14 PM
Rice Hunter
 
Diesel Freak's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norfolk,VA...Near the beach
Posts: 4,036
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Friendly Bump For Ya
Good Luck

Lloyd Vice Director of Virginia Strokers
2006 F350 6.0L SuperDuty Lariat 4x4
Magnaflow 4" S.S. Turbo Back, Lost Cat, 5" S.S. Tip
Custom Tuned SCT
6" Fabtech 4-Link Suspension- Dirt Logic Shocks-Dual steering Stabilizers
S.S. Brake Lines
Fumoto oil Drain Valve
Accufab Polished Elbow
BFG 37"x12.5"x18" Load "D" All Terrains
ARP Head Studs
EGR Delete
'03 Turbo Swap


Diesel Freak is offline  
post #10 of 17 Old 10-26-2007, 04:53 PM
John Wood Nut Swinger

 
strokin_early_99's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: too far from Texas
Posts: 3,410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 1 reviews
sounds like the throttle it self. check all of the plugs on the pedel. Also try to hold hte throttle to one side while you depress it. The throttles have been known to go bad.

Early 99 (Born on 11-20-98) F350 CC LWB 4X4
north of 480hp and south of 13.7sec
Bored with current setup

Sled Pull and Drag Racing Videos

<><
Family of 5 saved by Grace.....

Sponsored by Left Coast Diesel in Concord, Ca

Anything BUT Conservative Performance
strokin_early_99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome