Wan premium hubs suck!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 Old 09-15-2012, 11:30 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
JPilkinton's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 247
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Wan premium hubs suck!!!

Left me stranded 3 times now!! The back ring on the whole assembly keeps popping off some how I don't know and they are always on free spin!leaves me stranded every time I need them !!! Not pleases or impressed at all!!! Bad bad luck or something!! Maybe stealth will warranty them for a new pair of hubs or something....
JPilkinton is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 09-16-2012, 01:53 AM
Serving Our Country!
 
JSchuricht's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Manor, TX
Posts: 2,963
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 23 Times in 22 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Warn is usually a really good lockout. You might look into Dynatrac. Much more expensive but they default to the locked position if they fail.

JSchuricht is offline  
post #3 of 13 Old 09-16-2012, 06:21 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jul 2011
Location: Middle TN
Posts: 988
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 13 Times in 12 Posts
Feedback Score: 3 reviews
i may be wrong but i think warn has lifetime warranty on those

2000 F250 XcabSB, 4x4, 4" strait pipe, DIY intake, FRx, BDP tunes, WW2, 6.0 cooler, BTS VB, gauges, 55w digital projector HIDs
gomer pyle is offline  
post #4 of 13 Old 09-16-2012, 09:55 AM
Compression Ignition Addict
 
Joel's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Abbotsford
Posts: 2,701
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 29
Thanked 125 Times in 113 Posts
Feedback Score: 0 reviews
When did you install them? I had the same exact problem when i did mine and it was becasue I misread the instructions.

Did you remove anything other than the factory hub piece itself? There are a couple washers and a snap ring behind there that need to stay there.

If thats not the problem, there is a little needle bearing assembly that supports that little stub of axle. If it is worn out it can cause the same issues.

PIS 175/80's, Van Turbo with EBPV, BD Billet Wheel
Lots of money spent at RiffRaff
Holley fuel pump, in tank mods, crappy riding leveling kit, DP-F6, 5 Gauges+Edge CS in dash, CB radio in Dash, over 100 goofy little mods
Still pretty slow, just less slow now.
Quote:
Originally Posted by peixinho View Post
I love finally having my truck back... that 7.3 dog that I was driving was just not cutting it.
Joel is offline  
post #5 of 13 Old 09-16-2012, 10:01 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
JPilkinton's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 247
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Yeah I left all that in there... The stub axle is brand new the bearing that supports it could be warn I just don't see how that ring can come out.. I need to find a large snap ring for it that is stronger I think that will fix the problem idk it is making me angry though cause they are suppose to be good!
JPilkinton is offline  
post #6 of 13 Old 09-16-2012, 10:11 AM
Compression Ignition Addict
 
Joel's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Abbotsford
Posts: 2,701
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Thanks: 29
Thanked 125 Times in 113 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thats too bad man. Is it both sides or one side more than the other? In my case it was the passenger side only that kept getting buggered up.

If you want to rule out that it is an issue with the truck, swich the hubs right to left and see if it takes itself appart on that side.

In my case it was caused by a combination of sloppy axle u-joint, bad bearings which left the axle stub wobbling around and messin up my hub. But even after getting messed up countless times, once i fixed the trucks problems I never had an issue again. That was 4 years ago.
Good Luck

PIS 175/80's, Van Turbo with EBPV, BD Billet Wheel
Lots of money spent at RiffRaff
Holley fuel pump, in tank mods, crappy riding leveling kit, DP-F6, 5 Gauges+Edge CS in dash, CB radio in Dash, over 100 goofy little mods
Still pretty slow, just less slow now.
Quote:
Originally Posted by peixinho View Post
I love finally having my truck back... that 7.3 dog that I was driving was just not cutting it.
Joel is offline  
post #7 of 13 Old 09-16-2012, 10:21 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: May 2008
Location: Easton, CT
Posts: 670
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Not one problem with mine!
mikeproc is offline  
post #8 of 13 Old 09-16-2012, 11:35 AM
Compression Ignition Addict
 
strokeitb4uramit's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: FT.Campbell
Posts: 334
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
dont feel bad i am on my third set drivers side never does it but the passenger that stupid back ring always fails


01 F250 7.3 "BIG RED" 182K
MBRP 4" turbo back dual 6"stacks
ts chip
customized K&N intake
bullydog shift enhance kit
rhino lined facelift
05-07 harley headlights
leveled with 33" mts
glowshift trans,egt and,boost guages

Johnny

"We Weave The Blanket Of Security In Which All American's Sleep Under!!!"
strokeitb4uramit is offline  
post #9 of 13 Old 09-16-2012, 02:09 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
JPilkinton's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 247
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
yeah i guess i can try switching sides but.... you think the old pos ford auto locking hubs would have done this countless of times also..... but they just busted the internals out..... idk i guess i can try the dynatracs but they are so much more money.....
JPilkinton is offline  
post #10 of 13 Old 09-16-2012, 02:19 PM
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
ZMANN's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 13,131
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 264 Post(s)
Thanks: 331
Thanked 617 Times in 584 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Most Dynatrac kits state Warn Premium Hubs

does Dynatrac even make their own for any application

Oh I see the problem ,, you bought Chinese knock offs
Quote:
Wan premium hubs suck!!
LOL

,
,
,
,
,,

Quote:
Just because I have a banner that states "Moderator"
does not mean you can't argue with my opinions !
ZMANN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome