Banks system install...can I install..... - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-12-2007, 05:37 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2007
Location: MOORE CO. NC
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to whiteboystrokin
Banks system install...can I install.....

2000 Excursion got the whole banks system installed gave it a few more horsepower..not bad. Question is...can I also install an hypertech programmer as well? If not for the power upgrade just to enter my tire size upgrade to get my speedo right and maybe firm up my trans? DIdnt know if anyone had tried it or know if I could. Just a question..I know alot about gas..learning about diesel. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-12-2007, 07:10 AM
Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Oregon
Posts: 60
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to PwrStrokinDually
If I were you I would take it all off but the gauges, exhaust, and downpipe. Sell it and get yourself a custom tuned chip, an AFE II intake, a a valve body. Banks is over priced. You could've gotten better products for half the price of the banks. Sorry to burst your bubble, but if you're happy now good. Just don't go for a ride equipped with a custom chip.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-15-2007, 09:36 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2006
Location: Bend, Or
Posts: 5,914
Thanks: 28
Thanked 29 Times in 27 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The banks gauges are junk too... But to answer your question you can not stack the programer with the Banks chip... A chip always overrides whats on the PCM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-15-2007, 10:12 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2007
Location: MOORE CO. NC
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to whiteboystrokin
I must have wrote that wrong...I like the power it throws out...its a freaking 9k suv...I dont really care to go 12 seconds in the 1/4 with it. I was just trying to see if I could use the hypertech programmer to adjust the tire size and speedo but now I see its not gonna work. Thanks all.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors